Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

TOELICHTING WONINGBOUW SCHIEVESTE SCHIEDAM

SCHIEDAM- De Ontwikkelcombinatie Schieveste heeft de ambitie om aan de Parallelweg in Schiedam-Oost circa drieënhalfduizend woningen te bouwen. Vanavond is er een informatieavond in het Lentiz Life College, waarin de plannen worden toegelicht. De avond begint om 19.30 uur.

De duizenden woningen komen tussen station Schiedam Centrum en de A20. De gemeente heeft met de Ontwikkelingscombinatie Schieveste CV vorig jaar al een grondreserveringsovereenkoms gesloten. De ontwikkelcombinatie heeft het initiatief genomen voor de plannen en zijn bereid dit verder uit te werken voor eigen rekening en risico. Deze ontwikkeling kent een doorlooptijd van circa 10 jaar.

Het komende jaar zal de Ontwikkekombinatie de plannen verder uitwerken tot een haalbaar Masterplan. Dit Masterplan is gereed in november waarna het in fasen wordt uitgevoerd. Het streven is, om binnen 2 jaar na ondertekening van de grondreserveringsovereenkomst, de eerste gronduitgifte te sluiten voor de woningbouw.

Vanuit de gemeenteraad is afgelopen zomer al de vraag opgeworpen hoe kan worden voorkomen dat bewoners van de eerst opgeleverde woningen overlast hebben van fijnstof en geluid van de A20. Wat de gemeente Schiedam betreft zal bij de verdere uitwerking van de plannen onderzocht worden of de volgorde van de bouw zodanig kan plaatsvinden dat deze tijdelijke belasting zoveel mogelijk kan worden beperkt. De gemeente wil daarom eerst hoogbouw op Schieveste als ‘barrière’ voor fijnstof en geluid. Op die manier denkt de gemeente een hele nieuwe woonwijk te kunnen bouwen achter het station.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *