RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

TOEKOMSTPLAN: ‘CENTRUM VLAARDINGEN VOL HOOGBOUW ZONDER WINKELS’

VLAARDINGEN- De binnenstad van Vlaardingen kan het best helemaal worden volgezet met hoogbouw. De meeste voorzieningen vanuit het centrum kunnen dan naar de rand van de stad. Voor dat toekombeeld pleit coalitiepartij D66. Tot weerzin van oppositiepartij Beter voor Vlaardingen (BvV).

Koen Kegel (D66): “We hebben voor de komende 10 jaar de opdracht om meer dan 5.000 woningen te bouwen. Daar zal nog heel veel voor nodig zijn. Een aantal ideeën die D66 heeft zijn, meer hoogbouw in het centrum. En nadenken over alternatieve manieren om voorzieningen naar de rand van de stad te verplaatsen en daarvoor woningbouw terug te zetten.”

Ben Trooster (BvV): “Bijbouwen is wat ons betreft geen oplossing. We kunnen het nu al niet aan. Wat wel tot een aanzienlijke verlichting zou leiden is als u nu eindelijk de nog steeds toenemende instroom van arbeidsmigranten een halt toeroept. Wij hebben onze huizen en onze ruimte daarbij keihard nodig.”

Bij ONS.Vlaardingen hoort Frans Hoogendijk vooral het verzet van Trooster met verbazing aan. Hoogendijk: “Bedoelt die nou eigenlijk dat ‘ie tegen de regiodeal is met die 2.000 extra woningen?”

Trooster: “Ik heb u altijd al een goede luisteraar gevonden, meneer Hoogendijk.”

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *