Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

TOEKOMSTGERICHT WONEN IN DREVENBUURT VLAARDINGEN-HOLY

VLAARDINGEN- Bewoners van de Drevenbuurt in Vlaardingen-Holy denken na over ‘toekomstgericht wonen’.
Eén van de speerpunten van Next Generation Woonwijk is het samenbrengen van bewoners, initiatieven, ondernemers en gemeente om na te denken over de toekomst van hun buurt. Begin vorige maand spraken vier bewonersgroepen van de Drevenbuurt samen over de vraag: hoe kun je met weinig middelen toch een effect teweegbrengen dat in het belang is van je buurtgenoten? De komende tijd maken zij plannen voor toekomstgericht wonen in hun wijk.

Bij de eerste bijeenkomst over toekomstgericht wonen in de Drevenbuurt eind oktober waren bijna 200 buurtbewoners aanwezig om meer informatie te krijgen over een duurzame toekomst van de buurt. Tijdens die bijeenkomst werden de aanwezigen opgeroepen om zich aan te melden voor een werkgroep op een van thema’s rond energietransitie, onderhoud groen en ophoging. Op 9 januari gingen de leden van de vier werkgroepen aan de slag. Ook was Team Next Generation Woonwijk vanuit de gemeente aanwezig om de bewoners hierin te ondersteunen.

Zo dacht de werkgroep Energietransitie na over de mogelijkheden om buurtgenoten te bewegen om kosteloos te verduurzamen. De werkgroep Ophoging gaat werken aan een samenwerking met de gemeente en ondergrondse infra-bedrijven om de fasering inzichtelijk te krijgen en mee te denken over duurzame lichtgewicht oplossingen. De werkgroep Onderhoud Groen zet in op biodiversiteit langs de singels, meer woonplezier en waardevermeerdering van de woningen.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *