Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

TOEKOMST SPRIJPANDEN VLAARDINGEN NOG DIT JAAR BESLIST

VLAARDINGEN- Nog dit jaar moet duidelijk zijn wat er gaat gebeuren met de vervallen Jagerij- en Sprijpanden aan de Westhavenkade in Vlaardingen. Wethouder Ivana Somers (Leefbaar) laat dat weten op een vraag van ONS.Vlaardingen. Somers: “Ik hoop u daar nog voor het einde van het jaar definitief uitsluitsel over te kunnen geven, hoe we daar echt mee verder gaan. Waarbij we echt vasthouden aan dat minimaal de Sprijpanden echt in de oude glorie teruggebracht moeten worden. En wat ons betreft op korte termijn. Zodra ik daar meer informatie over heb, dan ga ik u daar direct over informeren, uiteraard.”

De staat van de beeldbepalende gebouwen in het museumkwartier is erbarmelijk. Er zou worden gewerkt aan een stedenbouwkundig plan, zo liet het stadsbestuur eind vorig jaar weten, maar daarvan is in de praktijk niets te merken. Zo beloofde het stadsbestuur vorig jaar december dat ontwikkelaar BPD in het eerste kwartaal van 2020 hun stedenbouwkundige plan aan de gemeente zou presenteren. Het bleef stil.

Eigenaar BPD is in het verleden aangeschreven door de gemeente, onder dreiging van een dwangsom, om het gebouw op te knappen voor een nieuwe bestemming.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *