Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

TOEKOMST ONS-GEBOUW SCHIEDAM

SCHIEDAM- Aan de Van Heekstraat in Schiedam krijgt het voormalige gebouw van de Openbare Nutsbedrijven Schiedam een nieuwe bestemming. De plek waar vroeger de energierekening werd betaald, verandert in een plek waar innovatieve ondernemers nieuwe energie brengen. Sommigen letterlijk, want op 14 september viert kersverse huurder StoredEnergy hier haar grand opening met het
kennisevent ‘Verdien en verduurzaam met energie-­opslag’.

StoredEnergy is het tweede bedrijf dat zich vestigt in het ONS-­gebouw. Hun missie: de uitrol van energieopslag in Nederland versnellen. Dit adviesbureau is sinds 2015 actief voor particulieren, bedrijven, overheden, wind-­ & zonneparken en investeerders. Ze hebben toegang tot alle opslagtechnologieën, waaronder lithium-­ion (NMC, LFP, second life), flowbatterijen, zoutwaterbatterijen en waterstof.

Tijdens het kennisevent krijgen professionals uit de sector, leveranciers van opslagtechnologie, netbeheerders, energieleveranciers, beleidsmakers, investeerders en andere geïnteresseerden een kijkje in de wereld van super-­ en giga-­batterijen. Het openingswoord wordt verricht door Maria van der Heijden, directeur MVO Nederland. De officiële handeling voor de grand opening wordt verzorgd door wethouder Marcel Bregman (D66) van de gemeente Schiedam.

Naast het aantrekken van nieuwe huurders wordt binnen het ONS-­gebouw gewerkt aan een programma waarin nauwe samenwerking tussen het bedrijfsleven, kennisinstellingen en de overheid wordt gestimuleerd. De gemeente heeft hiervoor een placemakingorganisatie ingericht die zich bezighoudt met exploitatie, innovatie en communicatie.

Gezien vanuit het Uitvoeringsprogramma Economie is het ONS-­gebouw een aantrekkelijke locatie om als aanjager voor duurzame ontwikkeling van de A20-­zone te fungeren. Na een haalbaarheidsstudie voor deze gemeentelijke vastgoedlocatie zet de gemeente het komende half jaar actief in op het binnenhalen van innovatieve ondernemers die passen binnen het profiel van de ’s-­Gravelandse en Spaanse Polder.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *