Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

TOEKOMST MAASSLUIS: ‘BUITENWIJK ROTTERDAM EN STUDENTENSTAD’

MAASSLUIS- De mijmering van burgemeester Edo Haan (PvdA) over studentenhuisvesting in Maassluis valt verkeerd bij de ouderenpartij VSP. De seniorenpartij stelt hardop de vraag: ‘Willen we dit in Maassluis?’ De burgemeester wijst naar de komst van een snelle ov-verbinding met Rotterdam door de Hoekse Lijn, met Maassluis als buitenwijk van Rotterdam.

“Feit is dat steden met een grote vraag aan studentenhuisvesting een doorlopende, bovenmatige spanning op de woningmarkt hebben”, stelt Ton Luijendijk (VSP). “De wachtlijst voor geschikte woningen voor ingezeten Maassluise jongeren is lang. Het zal toch evident zijn dat zolang we de huisvesting van onze eigen startende jongeren niet hebben opgelost we niet over kunnen gaan tot huisvesting van een nieuwe, nog niet aanwezige groep.” De fractievoorzitter van de ouderenpartij rekent ook af met het idee dat jongeren een stad verlevendigen. Luijendijk: “Omdat een studentenstad, naast levendig, ook nog wel eens rommelig kan zijn, toch ook de vraag, willen we dit in Maassluis?”

De burgemeester laat weten dat zijn mijmering ook een realistische kan heeft. Haan: “Het gaat mij vooral over de toenamen van de mobiliteit. Als over 2 weken de metro uit Rotterdam hierheen komt en zes keer per uur ons in staat stelt om naar Rotterdam te gaan, en andersom, dan gaat dat wat betekenen. U bent straks in 24 minuten van Maassluis centraal naar Beurs. De mobiliteit zal enorm toenemen en dat zal hele positieve effecten met zich meebrengen. In zekere zin zullen wij een soort buitenwijk van Rotterdam worden. In fysieke zin bedoel ik dat. Ik ambieer dat zeker niet.”

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “TOEKOMST MAASSLUIS: ‘BUITENWIJK ROTTERDAM EN STUDENTENSTAD’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *