RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

TOEKOMST BUURTPREVENTIE VLAARDINGEN ONZEKER

VLAARDINGEN- Het is nog maar de vraag of Buurtpreventie in Vlaardingen blijft bestaan. Dat laat het stadsbestuur doorschemeren in de beantwoording van schriftelijke vragen van raadslid Josette Hogewoning (ONS.Vlaardingen), ooit de stuwende kracht achter het Vlaardingse Buurtpreventie, waarmee de jacht werd geopend op de vermeende pyromaan, die verantwoordelijk zou zijn voor menig autobrand in de stad.

Inmiddels bestaan er meerdere manieren waarop inwoners kunnen bijdragen aan de veiligheid in de gemeente Vlaardingen. Dit jaar worden deze verschillende vormen – waaronder buurtpreventie – onder de loep genomen door het stadsbestuur, om te bezien of zij de gewenste resultaten bereiken en hoe zij zich tot elkaar verhouden. Afhankelijk van de resultaten daarvan, wordt bekeken of de buurtpreventie (in de huidige vorm) blijft bestaan.

Op dit moment heeft de gemeente geen beleid ten aanzien van Buurtpreventie. De insteek van het oprichten van buurtpreventie is dat zij voor de politie en de gemeente de extra oren en ogen van de buurt zijn, waardoor een buurt veiliger en leefbaarder wordt. Bijvoorbeeld als de verlichting niet brandt, de straat kapot is of als de struiken te hoog zijn. Dit kan nu ook worden doorgegeven, onder andere via de BuitenBeter-app. Om te zorgen voor korte communicatielijnen, zijn de wijkboa’s sinds 2022 het eerste aanspreekpunt voor buurtpreventie.

1 reactie op “TOEKOMST BUURTPREVENTIE VLAARDINGEN ONZEKER

  1. Buurtpreventie? De handige doet het zellevert doet toch zelf aan preventie? Het is te hopen voor degene die mijn auto in de fik probeert te steken dat hij een kogelwerende schedel heeft.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.