RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

TOEKOMST BRAM LADAGE SCHIEDAM ONZEKER

SCHIEDAM- De kiosk van Bram Ladage mag niet blijven op de Koemarkt in Schiedam. Op tekeningen van de ontwikkelstrategie van de toekomstige Koemarkt zijn alle kiosken uitgewist door de gemeente. ‘Uitgangspunt is dat de ondernemers op termijn verhuizen naar vast vastgoed rondom het plein’, laat een woordvoerder weten namens de gemeente Schiedam.

Tijdens een ondernemersavond, eerder deze week in Zaal Beatrix, liet een vertegenwoordiger van Bram Ladage weten dat hun kiosk sowieso blijft. Een dag later wil de bedrijfsleider van de patattent op de Koemarkt dit ontkennen noch bevestigen. Op het hoofdkantoor in Capelle aan den IJssel doet Cylia Ladage (de vrouw van…) er ook het zwijgen toe. Zij is onbereikbaar voor een toelichting.

De ambities van de gemeente Schiedam met het zogenaamde Schiekwartier -de Koemarkt en omgeving- staan omschreven in de ontwikkelstrategie. ‘Deze ambities zijn vertaald in visuals en gaan uit van de afwezigheid van kiosken’, licht de woordvoerder op het Stadskantoor toe. Uitgangspunt is dat de ondernemers in de kiosken weg moeten. ‘Dit is een zakelijk proces dat in overleg en samenwerking met de (kiosk)ondernemers plaatsvindt. In het ene geval gaat dit sneller dan bij een andere. Uiteraard zien wij Ladage als ondernemer niet graag uit Schiedam vertrekken’, aldus de woordvoerder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *