Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

TOEGANG TOT ZEETOREN EN GANGSENSTELSEL HOEK VAN HOLLAND

HOEK VAN HOLLAND- Het Atlantikwall-museum organiseert aankomend weekend weer een Lost Places tour: dwaal af naar het gangenstelsel en beklim de Zeetoren. De deelnemers van het Lost Places arrangement hebben toegang tot de volgende locaties: het Atlantikwall-museum, de MarKo stand bunker en het gangenstelsel van het Noordelijk Vineta terrein en de Zeetoren.
In het Atlantikwall-museum aan de Noorderpier wordt het complete verhaal van de Atlantikwall verteld. Dwaal vervolgens door de gangen onder de grond van het hoofdkwartier van de Duitse kustartillerie en bezoek diverse ondergrondse bunkers. Hier onder de grond lijkt de tijd stil te hebben gestaan. In de Zeetoren, een oude Duitse radarbunker kunt u onder begeleiding de toren beklimmen en genieten van het uitzicht over het Verdedigingspark. Bij restaurant Grumpies in de Zeetoren krijgt u op vertoning van uw ticket een 2e kopje koffie gratis.
Deze unieke Lost Places tour in het Noordelijke Vineta terrein is alleen mogelijk tussen 20 Mei en 15 juli in verband met de aanwezigheid van vleermuizen. De deelnemers moeten zelf een zaklamp meenemen, want de bunkers zijn niet of heel slecht verlicht. Het betreden van bunkercomplex is op eigen risico van de deelnemers en er wordt geadviseerd om stevige schonen aan te trekken en de kleding kan vies worden. De deelnemers moeten er wat voor over hebben, maar beleven dan wel een unieke ervaring.
Meer informatie en online boeken via de site: www.atlantikwall-museum.nl

 

 

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *