WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘TOCH DECATHLON SCHIEDAM’

SCHIEDAM- Decathlon mag alsnog een winkel openen buiten het stadscentrum van Schiedam, dat meldt het Financieele Dagblad (FD). Volgens het FD trekt de Franse sportartikelenketen deze conclusie uit een uitspraak van de Kroon, die het Staatsblad woensdag publiceerde.

Alleen bij een voor Schiedam gunstige uitspraak van de Raad van State zal op de locatie Harga-Noord alsnog een vestiging van het Franse sportwarenhuis Decathlon komen.
Bij een voor Schiedam gunstige uitspraak van de Raad van State zal op de locatie Harga-Noord alsnog een vestiging van het Franse sportwarenhuis Decathlon komen, aldus het college van B en W eerder dit jaar.

De bezwaren van de provincie Zuid-Holland tegen een vestiging van Decathlon op sportpark Harga zijn gebaseerd op een te strikte interpretatie van de regels, aldus de uitspraak. Die volgt op het beroep dat Decathlon en de twee gemeenten aanspanden tegen het provinciale besluit.

Door de uitspraak is volgens Decathlon de weg vrij om zijn plannen voor megastores in Den Haag en Schiedam door te zetten. Een woordvoerder van de provincie laat het FD weten de uitspraak anders uit te leggen dan Decathlon. ‘Voor ons verandert er eigenlijk niets. Ook met de nieuwe bepaling in de hand denken wij Decathlon nog steeds te kunnen weren’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *