Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

TOCH VERKEERSREGELAARS BIJ METRO SCHIEDAM-HOEK VAN HOLLAND

SCHIEDAM- Er blijven ook na vandaag toch nog verkeersregelaars actief bij de overwegen van de Hoekse Lijn. Een onderdeel van de testfase is het opleiden van de bestuurders. De speciale verrichtingen die tijdens de opleidingsritten in de buurt van overwegen uitgevoerd worden, zullen begeleiding krijgen van verkeersregelaars.

Met ingang van vandaag stopt de Hoekse Lijn organisatie officieel met de inzet van de verkeersregelaars bij de spoorwegovergangen. Dit besluit is vorige week genomen naar aanleiding van de positieve testresultaten van de laatste softwareversie. Hieruit blijkt dat de overwegbeveiliging in orde is. Het enige wat de weggebruiker van deze maatregel merkt, is dat de verkeersregelaar niet meer als “extra controle” of “attentiewaarde” bij de overweg staat. De overwegen zijn al gedurende lange tijd in gebruik en functioneel.

Sinds een week wordt er op de lijn steeds intensiever gereden waarbij metro’s op hoge snelheid de overwegen passeren. Er zijn ook meer metro’s zichtbaar op het traject. Omdat de testen positief verlopen, kan het aantal metro’s dat testen uitvoert, worden uitgebreid.
 

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “TOCH VERKEERSREGELAARS BIJ METRO SCHIEDAM-HOEK VAN HOLLAND

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *