Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

TOCH RATTENGIF IN STRIJD TEGEN PLAAG SCHIEDAM

SCHIEDAM- Het gebruik van rattengif wordt niet langer uitgesloten bij de bestrijding van de rattenplaag in de wijken Schiedam-Nieuwland en Groenoord. Sterker nog, er wordt al met rattengif gewerkt nu steeds meer blijkt dat alle gifloze symptoombestrijding nauwelijks effect heeft. Dat wordt duidelijk uit de beantwoording van schriftelijke vragen van de OuderenPartij Schiedam aan het stadsbestuur. In sommige gevallen wordt momenteel al rattengif gebruikt wanneer dit inpandig (voornamelijk in kruipruimtes) mogelijk is. De landelijke regels voor inpandig gebruik van rattengif zijn soepeler ten opzichte van het gebruik van gif in de buitenruimte.

De afgelopen periode is rattengif toegepast in kruipruimtes in het gebied tussen de Nieuwe Damlaan, de Nolenslaan en de Burgemeester van Haarenlaan in Nieuwland. Dit geldt ook voor het gebied tussen de Laan van Bol’Es en de Sweelincksingel en in een deel van de Ambachtenbuurt.

Vanwege wettelijke regels is Schiedam terughoudend met het inzetten van rattengif in de buitenruimte, maar als de huidige maatregelen niet afdoende zijn neemt de gemeente in samenwerking met een gespecialiseerd bedrijf alsnog stappen om, binnen de landelijke regelgeving, ook in de buitenruimte rattengif te kunnen gebruiken.

Tot nu toe bestaat de aanpak van de rattenplaag in delen van Schiedam uit het geven van voorlichting over het tegengaan van voedsel op straat en voorzieningen voor het gescheiden aanbieden van voedselresten en brood. Ook zijn bossages gesnoeid of vervangen door gras om schuilplekken voor ratten te verminderen. Naast deze maatregelen tegen rattenoverlast worden klemmen gebruikt, die regelmatig (twee keer per week) gecontroleerd worden.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “TOCH RATTENGIF IN STRIJD TEGEN PLAAG SCHIEDAM

  1. Dat is prima dat de ratten moeten uit geroeid worden, maar hou wel rekening met honden bezitters, als deze de ratten gif binnen krijgen kan je ze gelijk in laten slapen of ze sterven door dat vergif, wat doet de gemeente daaraan dat ook de honden bezitters beschermend worden en niet dadelijk je hond kwijt raak daar door.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *