RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

TOCH KLEP VOOR HONDENPOEP VLAARDINGSE CONTAINERS

VLAARDINGEN- In Vlaardingen staat sinds kort toch een eerste ondergrondse afvalcontainer met een extra afvalbak. Vanaf de invoering van het pasjessysteem voor de afvalcontainers heeft de CU-SGP in de gemeenteraad gevraagd naar een mogelijkheid om volle hondenpoepzakjes weg te kunnen gooien, zonder daarvoor een pasje te moeten gebruiken. ‘Voor zwerfafval en hondenpoep zijn de afval- en hondenpoepbakken op straat bij voorkeur de aangewezen voorziening’, was de reactie van het stadsbestuur. Raadslid Erik van Pienbroek laat nu weten: ‘Heel blij zijn wij met deze nieuwe containers met klepje’.

Zijn fractie heeft in februari 2021 al gewezen op problemen bij het weggooien van zakjes hondenpoep. Oorzaak: de restafvalcontainers zijn afgesloten en kunnen alleen met een pasje geopend worden. Daarnaast verdwijnen steeds meer prullenbakken uit het straatbeeld. En dat terwijl de gemeenteraad ruim van tevoren heeft gevraagd om een voorziening zodat klein- en zwerfafval zonder pasje weggegooid kan worden.

3 reacties op “TOCH KLEP VOOR HONDENPOEP VLAARDINGSE CONTAINERS

  1. Wie denkt dat iemand een met een zakje “hondenpoep/klein afval” naar de vuilcontainer loopt heeft het goed mis.

    Tussen het Erasmusplein en de windwijzer staan bankjes met daarbij afvalbakken, maar wie denkt dat als ze op de bankjes hun kebab opeten en dat in de vuilbak gooien komt bedrogen uit het is veel gemakkelijker om dit ter plaatse te laten valen en weer verder te gaan, En dat iedere dag weer!!

  2. Niet alleen kebab M, van de Vlaardingers die een hond hebben heeft maar een klein percentage zakjes bij zich. Eigenlijk staat er een bekeuring van 90 euro op het niet bij je hebben van zakjes, maar gemeente Vlaardingen en handhaven? Dat zijn twee verschillende dingen. Men is wél zo uitgekookt om de hond niet voor de eigen deur te laten schijten, maar liefst een straatje verderop. Ook dát zou de gemeente 140 euro per drol opleveren als ze niet te belazert waren om te handhaven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *