Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

TOCH EEN BEETJE VAREND CORSO MET BURGEMEESTER MAASSLUIS

MAASSLUIS- Met precies drie boten is het Varen Corso Westland vanmiddag toch nog heel even uitgevaren in de stromende regen. Onder meer om een bloemetje te overhandigen aan de burgemeester van Maassluis. En de eer om het startschot te geven voor het Varend Corso van 2020. Zoals burgemeester Edo Haan (PvdA) zelf zei: ‘als het Varend Corso vandaag niet naar Maassluis komt, dan komt Maassluis naar het Varend Corso’. Maar volgend jaar ziet hij de stoet graag in zijn eigen stad terug.

Van tevoren is er geen ruchtbaarheid aan gegeven, omdat er anders mogelijk te veel toeschouwers op de boten af zouden komen. Toch heeft het Varend Corso de tuinbouw wel even in de spotlights kunnen zetten en het publiek voor volgend jaar alvast een beetje kunnen opwarmen.
 
Het vierdaagse corso stond vanaf donderdag 2 tot en met zondag 5 juli gepland, maar gaat niet door. Door het Rijksverbod op samenkomsten tot 1 juni hadden de werkgroepen en deelnemers niet genoeg tijd voor de voorbereidingen en de opbouw van de boten. Daarnaast zijn de sierteeltsector en lokale ondernemers in een financiële crisis beland waardoor het volgens het bestuur ongepast is product- en sponsoren te werven.

In 2021 zal de editie plaatsvinden op donderdag 1 tot en met zondag 4 juli.

(Fotograaf: Arnaud Roelofsz)

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *