Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

TOCH ASIELZOEKERS UIT VEILIGE LANDEN IN AZC VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Er verblijven – tegen de eerdere eisen van het stadsbestuur – toch asielzoekers uit veilige landen op het drijvend Azc in Vlaardingen. Strikt genomen hadden om die reden vijf mannen niet in Vlaardingen opgevangen mogen worden, erkent burgemeester Bert Wijbenga (VVD), die het Azc in Vlaardingen liet aanleggen zonder de gemeenteraad daarin te erkennen. Benadrukt wordt dat ook asielzoekers uit veilige landen alsnog een vluchtelingenstatus (verblijfsvergunning) kunnen verwerven, bijvoorbeeld als zij daar worden vervolgd voor hun seksuele geaardheid. 

ONS.Vlaardingen heeft aan het stadsbestuur vragen gesteld of in Vlaardingen asielzoekers uit veilige landen zijn opgevangen. De landen Algerije en Libië zijn inmiddels officieel als ‘onveilig’ bestempeld. Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) heeft aangegeven dat Tunesië op zeer korte termijn volgt als ‘onveilig’ land. Tegelijk heeft het COA aangegeven bereid te zijn de situatie te willen repareren door de vijf mannen elders onder te brengen. Omdat Tunesië naar verwachting op korte termijn als ‘onveilig’ wordt bestempeld, heeft het gemeentebestuur het COA laten weten dat zij dit niet nodig achten. Het doel van de eerdere eis van burgemeester en wethouders, om geen asielzoekers uit veilige landen onderdak te bieden, was vooral om te voorkomen dat de mannen uit deze veilige landen de procedure misbruiken, zo wordt nu gesteld op het stadhuis.

Uit cijfers van het ministerie van Justitie blijkt dat het merendeel (59%) van de misdrijven die door asielzoekers worden begaan het werk is van vreemdelingen uit zogeheten veilige landen. Bij de misdrijven gaat het vooral om vermogensdelicten zoals diefstal en inbraak. Ook blijkt uit de cijfers dat asielzoekers betrokken zijn bij geweldsmisdrijven en zelf tientallen pogingen tot moord per jaar.

3 reacties op “TOCH ASIELZOEKERS UIT VEILIGE LANDEN IN AZC VLAARDINGEN

  1. Aanlegstijger voor de criminele asielindustrie, die bestaat bij de gratie van mensensmokkel op industriële schaal. Wordt ons pontificaal opgedrongen. Maar de kiezer is hierover nooit geraadpleegd. Dus wie draagt hiervoor de verantwoording? De illegitieme EU? Het DEMISSIONAIR kabinet? Het COA dat blijkbaar de lakens uitdeelt? De ongekozen burgemeester? Hmmm, lastig.

    1. Dat hele rijtje lijkt mij verantwoordelijk.

      Dat de asielzoekers eerst vele veilige landen doorkruisen om hier bescherming te vragen maakt hun vluchtverhalen voor ieder weldenkend mens al ongeloofwaardig. Maar dat de bobo’s dit met droge ogen durven verdedigen moet ons echt te denken geven.

      Code zwart in de azc’s. Als het vol is is het vol. Net als bij de ziekenhuizen met die nep-pandemie. Daar liegt en bedreigt de bobo ook zo makkelijk over. De asielzoekersstroom wordt door de soort gepresenteerd als natuurverschijnsel alsof ze hier letterlijk uit de lucht vallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *