Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

TOCH AMBTENAREN IN LEGE BIBLIOTHEEK SCHIEDAM

SCHIEDAM-  Het  Schiedamse ambtenarenapparaat kan  toch worden ondergebracht  in  de lege ruimte die de Bibliotheek Schiedam heeft achtergelaten in het Stadserfcomplex.  De ambtelijke organisatie gaat naar de  voormalige bibliotheekruimte zodra het stadskantoor wordt omgebouwd tot een woontoren. Het stadsbestuur heeft besloten een en ander nu serieus te onderzoeken.

Door de leegstand van de voormalige bibliotheek loopt de gemeente ruim 2,2 miljoen euro mis over en periode van 5  jaar. Het gaat daarbij om huurinkomsten (370.000 euro) en servicekosten (120.000 euro) per jaar. Daarnaast worden ook minder kosten gemaakt (35.000 euro). Over een periode van 5 jaar gaat het om een bedrag van ruim 2,2 miljoen euro.

Direct na de verhuizing van de bibliotheek richting de Korenbeurs in 2015 werd nog ontkend dat de lege ruimte aan het Stadserf  het nieuwe onderkomen voor ambtenaren zou worden. Het college van b en w vroeg raadsleden om met ideeën te komen. Deze ideeën moesten vervolgens wel aansluiten bij de ontwikkelingen en wensen van de stad en een werkwijze faciliteren die past bij de gemeente in 2020 en daarna.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *