Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

TJERK BRUINSMA GAAT BEMIDDELEN BIJ VEER MAASSLUIS-ROZENBURG

MAASSLUIS- Tjerk Bruinsma, oud PvdA-burgemeester van Vlaardingen, gaat bemiddelen in het hoog opgelopen conflict tussen de bemanning van de veerdienst Maassluis-Rozenburg en hun werkgever Ottevanger. “Dit is een eerste, positieve stap om te werken aan herstel van verhoudingen”, zegt Evert Jan van de Mheen van CNV Vakmensen. “Maar we zijn er nog lang niet. De druk is nog niet van de ketel, er is te veel gebeurd.”

Volgens Van de Mheen is er op dit moment sprake van een onwerkbare situatie en totaal verstoorde verhoudingen. “Een rechtstreeks gesprek tussen werkgever en bemanning is niet mogelijk, er is in de loop van de tijd veel boosheid en wantrouwen opgebouwd.”

In een brandbrief aan zowel Ottevanger als aan de Provincie (in haar rol als opdrachtgever) drong CNV Vakmensen daarom aan op een gesprek, onder leiding en toezicht van een derde, onafhankelijke partij. Die bemiddelaar is nu gevonden, in de persoon van Tjerk Bruinsma, oud-burgemeester van Vlaardingen. Ottevanger heeft hiermee ingestemd, zegt Van de Mheen. “We zijn blij dat hij aan onze oproep gehoor heeft gegeven. We gaan nu werken aan herstel van verhoudingen en starten zo snel mogelijk met de gesprekken. Dat zal tijd kosten. De bemanning heeft begrijpelijkerwijs nog de nodige reserves, gezien alles wat er is gebeurd.”

Nu er een bemiddelaar aan het werk gaat, zijn acties bij de veerdienst voorlopig niet aan de orde, zegt Van de Mheen. “Als blijkt dat de bemiddeling niets oplevert, bekijken we de situatie opnieuw. Maar laten we nu eerst maar van het positieve uitgaan en hopen dat er daadwerkelijk iets ten goede verandert.”

De opstelling van de Provincie noemt de CNV-onderhandelaar intussen ‘teleurstellend’. “Wij hebben de Provincie geïnformeerd over de zorgelijke situatie bij de veerdienst en het risico op acties. Toch blijven ze aan de zijlijn staan. Ik vind dat teleurstellend. Uiteindelijk is de provincie opdrachtgever en daarmee ook verantwoordelijk dat het hier goed loopt.”

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “TJERK BRUINSMA GAAT BEMIDDELEN BIJ VEER MAASSLUIS-ROZENBURG

  1. Een aantal keren, meestal twee keer per jaar, met de veerdienst Maassluis over gestoken op weg naar Vlissingen, het personeel kent bijna iedere auto en bij sommige en voor het personeel vreemde auto’s is er wel een betaling maar een bonnetje met niets er op of helemaal geen bon, dit gaat in de zakken van het personeel. Geconstateerd in 2017, 2018 en 2019.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *