RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

TIPS VOOR HET INRICHTEN VAN EEN GROTE TUIN

Heb je hulp nodig bij het inrichten van je grote tuin? In dit artikel lees je 7 tips die je hierbij helpen.

1: Een tuinset
Een tuinset kan natuurlijk niet ontbreken in een tuin. In een grote tuin heb je veel ruimte voor een mooie tuinset. Je hebt veel verschillende groottes, materialen en kleuren. Denk daarom goed na voordat je een tuinset neemt. Je kan het beste voor een tuinset gaan die goed bij de rest van de inrichting past. Wil je met veel mensen in de tuin zitten? Ga dan bijvoorbeeld voor een 6 persoons tuinset.

2: Deel de tuin op
Bij een grote tuin is het een goed idee om het op te delen in verschillende stukken. Zo wordt de tuin gezelliger en lijkt het bovendien groter. Je kan bijvoorbeeld een terras maken voor in de ochtend en een terras voor in de avond. Daarbij houd je natuurlijk rekening met waar je het meeste zon hebt op die momenten. Ook kan je een deel van de tuin speciaal voor de kinderen inrichten zodat ze er lekker in kunnen spelen.

3: Bomen
In een grote tuin kunnen bomen natuurlijk heel mooi staan. Het is dan ook een goed idee om een of meerdere bomen te nemen. Bij het planten van de bomen is het wel verstandig om uit te zoeken hoe groot de boom kan worden. Wordt de boom op den duur te groot, dan kan dit namelijk voor overlast gaan zorgen.

4: Maak een plan
Bij het inrichten van een grote tuin is het handig om eerst een plan te maken. Als je meteen aan de slag gaat, kan het zijn dat de tuin er uiteindelijk rommelig uit gaat zien. Hierbij is het ook een goed idee om een budget vast te stellen. Doe je dit niet? Dan is er een kans dat het te duur wordt.

Heb je geen zin om dit allemaal zelf te regelen? Geen probleem. Je kan ook investeren in een tuinarchitect. Zo weet je zeker dat je geen overbodige kosten en/of fouten maakt.

5: Een moestuin
In een grote tuin is een moestuin zeker een goed idee. Je kan er je eigen groenten en kruiden in laten groeien. Niet alleen kan je uit je eigen tuin eten, een moestuin onderhouden is ook een leuke bezigheid.

6: Een vijver
Een goede manier om gebruik te maken van je grote tuin is door een vijver aan te leggen. Je kan een mooie natuurlijke vijver kiezen met veel groen. Je kan ook een strakke moderne vijver aanleggen. Een nadeel van een vijver is wel dat het veel onderhoud nodig heeft. Heb je niet veel tijd? Dan is dit geen goed idee.

7: Een grasveld
Heb je kinderen of dieren? Dan is een grasveld in de tuin zeker een goed idee. Op het grasveld kunnen ze dan lekker op spelen en rennen. Bovendien staat het ook nog gezellig.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.