Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

TINY HOUSES VLAARDINGEN NOG NIET VAN TAFEL

VLAARDINGEN- Het CDA in Vlaardingen schaart zich achter het idee van Tiny Houses in de haringstad. Volgens het CDA zijn Tiny Houses ‘heel duurzaam door het gebruik van de natuurlijke hulpbronnen in de omgeving’. Duurzaamheid is één van de speerpunten uit het verkiezingsprogramma van het CDA in Vlaardingen en kan daarom op het enthousiasme rekenen van de fractie.

Dinsdagavond sprak de fractie met de werkgroep Tiny House Vlaardingen. Zij gaven een presentatie over hun toekomstplannen. Hun droom is om Tiny Houses in Vlaardingen te kunnen neerzetten voor een bepaalde periode. Samen met de gemeente onderzoeken zij de mogelijkheden en locaties. Dit gaat om locaties waar woningbouw niet mogelijk is.

De lokale partij Beter voor Vlaardingen heeft expliciet in hun verkiezingsprogramma opgenomen:  ‘En er moet aandacht komen voor zelfbouw en ruimte gemaakt worden voor tiny houses en levensbestendig wonen’.
In november 2016 heeft de gemeente ook al een sessie gehouden met ongeveer tien geïnteresseerden voor een degelijk project. Ten behoeve van deze sessie was ook al een allereerste globaal locatie-onderzoek gedaan en zijn wat bijkomende zaken aangestipt.

De bedoeling was om in januari 2017 verder te praten met deze groep, maar de initiatiefnemer heeft zich wegens andere prioriteiten in de privésfeer teruggetrokken.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *