WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

TIJDENS HEMELVAART GEEN TESTRIT METRO HOEK VAN HOLLAND

HOEK VAN HOLLAND- Op Hemelvaartsdag donderdag 26 mei – opening strandseizoen Hoek van Holland – en in de weekenden overdag worden er geen testritten uitgevoerd op het nieuwe metrospoor naar station Hoek van Holland Strand.

Tijdens Hemelvaartsdag wordt het extra druk in Hoek van Holland vanwege de officiële opening van het Strandseizoen 2022. De opening wordt opgeluisterd met een braderie, een kermis en live optredens bij de strandpaviljoens. Stichting Rotterdam Beach en Kroko’s Evenementen organiseren het feest rond de opening, dat van 10.00 uur tot 21.00 uur aan de Badweg en Zeekant gehouden wordt.

De eerste testvoertuigen gaan vandaag rijden over het nieuwe metrospoor van en naar Hoek van Holland Strand. Hierdoor zijn de nieuwe overwegen voor testdoeleinden in gebruik. Er worden bij iedere overweg verkeersregelaars ingezet. Dit is noodzakelijk voor het veilig passeren van de metro in de eerste testfase. De overweginstallaties, zoals de bomen en waarschuwingslichten, worden dan namelijk ook getest.

Bij elke overweg die onderdeel uitmaakt van een testrit staat een overwegteam met verkeersregelaars en een ‘leider lokale veiligheid’ die in contact staat met de testers in het metrovoertuig. De overweg wordt fysiek afgesloten door verkeersregelaars met gebruik van ‘ski-gaas’. Op het moment van passeren van een overweg door de testmetro worden wegverkeer en voetgangers tijdelijk tegengehouden. Na het passeren van het metrovoertuig wordt de overweg weer vrijgegeven. 

Alle testen worden uitgevoerd tussen het huidige tijdelijke perron Hoek van Holland Haven tot en met het nieuwe metrostation Hoek van Holland Strand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *