Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

TIJDELIJK MINDER PARKEERVAKKEN STRAND HOEK VAN HOLLAND

HOEK VAN HOLLAND- Er verdwijnen vakken op de grote parkeerplaats aan de Badweg in Hoek van Holland. Ook wordt de toegang verschoven van de westelijke ingang naar de oostelijke ingang. In- en uitrijden is dan alleen mogelijk via de oostelijke ingang. De aanpassing van de parkeerplaats is onderdeel van het project Metro aan Zee, het geplande metrostation van de Hoekse Lijn tot aan het strand per 2022. Om de veiligheid op en rondom het Strand(plein) te vergroten zijn diverse maatregelen opgesteld die verkeersstromen moeten beperken.

De aangepaste verkeerssituatie naar de kust, maar ook de aanwezigheid van het tijdelijke depot met ballastmateriaal op de grote parkeerplaatsen, leiden tot een (tijdelijke) vermindering van het aantal parkeerplaatsen. De gevolgen worden gemonitord om te zien of dit niet leidt tot verkeersoverlast in de verder van het strand gelegen parkeerterreinen en de wijken.

Door de lockdown is het drukker bij het Hoekse strand dan normaal in deze tijd van het jaar, constateert de gemeente Rotterdam, maar dit heeft nog niet geleid tot grote knelpunten. Sensoren zijn in staat om de parkeerbezetting goed te volgen en dit wordt gekoppeld aan de verkeersborden zodra deze zijn voorzien van elektriciteit. De geplaatste verkeerscamera’s in Hoek van Holland geven beelden en gaan een belangrijke rol spelen bij de regulering van het verkeer.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *