Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

TIEN HONDENEIGENAREN MAASSLUIS OP DE BON

MAASSLUIS- Handhavers van de gemeente Maassluis hebben de afgelopen dagen onopvallend gecontroleerd op overlast van honden. De actie vond plaats op die locaties waar door bewoners over geklaagd is bij de gemeente. Wat de handhavers opviel was dat erg veel hondeneigenaren de uitwerpselen netjes opruimen.

Hondenpoep is één van de grootste ergernissen in Maassluis. Om deze reden is er een nieuw beleid opgesteld waarin een volledig aanlijn- en opruimplicht geldt binnen de bebouwde kom. Aan de randen van de gemeente zijn speciale losloopgebieden aangewezen waar geen aanlijn- en opruimplicht geldt.

Wanneer mensen zich niet houden aan de regels voor het aanlijnen van honden, kan men hiervoor een proces verbaal krijgen. Deze boete bedraagt, afhankelijk van de situatie, minimaal 90 euro. Wanneer mensen zich niet houden aan de opruimplicht conform de APV kan men hiervoor een proces verbaal krijgen. Deze boete bedraagt 140 euro. Deze boetes zijn landelijk vastgelegd.

 

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *