WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

THUISHULP STEELT 14.500 EURO VAN 87-JARIGE ROTTERDAMSE

ROTTERDAM- Een 41-jarige vrouw uit Rotterdam is aangehouden in verband met de diefstal van de pinpas bij een bejaarde. De 87-jarige Rotterdamse is het slachtoffer geworden van pinpas-fraude. De politie vermoedt dat haar huishoudelijke hulp de pinpas heeft gestolen en over een aantal weken tijd in totaal bijna 15.000,- euro te hebben gepind. Afgelopen zondag is de hulp aangehouden met de pinpas van de hoogbejaarde dame op zak. Zij is in verzekering gesteld.

Halverwege deze zomer was het slachtoffer haar pinpas al kwijt. Gezien de leeftijd van de vrouw was dat niet gelijk alarmerend. Totdat een familielid zag dat er heel veel keren een groot bedrag was gepind in korte tijd met een totaal van 14.500,- euro. De pinpas werd geblokkeerd en er volgde een aangifte.

Camera-beelden van de gebruikte pinautomaten leidde naar de verdachte; de huishoudelijke hulp van het slachtoffer. Zij kon door herkenning van de politie zondag worden aangehouden. Bij fouillering bleek ze de pinpas van het slachtoffer nog bij zich te hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *