Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

TERUGKEERGARANTIE ONZEKER BEWONERS STAATSLIEDENBUURT SCHIEDAM

SCHIEDAM- Hoe kan ervoor worden gezorgd dat de huidige bewoners en minder draagkrachtige inwoners van Schiedam terug kunnen keren naar de geherstructureerde Staatsliedenbuurt? Die vraagt krijgt het stadsbestuur voorgelegd vanuit de gemeenteraad.

Bewoners van de Staatsliedenbuurt in Nieuwland moeten nog altijd afwachten wat er daadwerkelijk gaat gebeuren nu het Rijk 11 miljoen euro heeft toegezegd voor de aanpak van de wijk.

Om definitief duidelijkheid te kunnen geven aan de bewoners, moeten de afspraken voor de aanpak van een gebied rond zijn, meent het stadsbestuur. In dit soort afspraken en overeenkomsten gaat het om grote financiƫle verplichtingen en investeringen. Hierover moet zekerheid bestaan.

Op de lange termijn geeft de Woonvisie een beeld van de gebieden die aangepakt gaan worden en de periode waarin die aanpak verwacht mag worden, maar echte zekerheid naar de bewoners kan pas gegeven worden als de aanpak van een gebied qua planvorming, planning en financiƫn haalbaar is.

6 reacties op “TERUGKEERGARANTIE ONZEKER BEWONERS STAATSLIEDENBUURT SCHIEDAM

 1. Dit is eigenlijk heel positief. Als je de wijk teruggeeft aan diegenen die hem zo vernacheld hebben ziet het er binnen enkele jaren weer net zo verpauperd uit als voorheen. Had je het net zo goed kunnen laten zoals het was.

 2. In West zijn de ‘oude’ bewoners ook in de maling genomen. Mooie sprookjes opgehangen tegen oudere mensen hoe mooi het Fabriplein zou worden.
  Door listige streken is er geen enkele bewoner van het ‘oude’ Fabriplein terug mogen komen.
  Mijn schoonzus, die er ruim 45 jaar woonde, woont nu in Groenoord.
  Het moesten huizen worden voor bewoners van het hogere segment. Dat is gelukt, wat een hoger segment woont er nu. Het enigste wat er nog ontbreekt is een stal met schapen en een moskee.

 3. Ik weet niet of fie bewoners daar nu perse moeten terug keren…. dan komen de problemen gewoon weet mee terug
  Ze wonen nu bv in de Gorzen ik herken bepaalde jochies … zijn inmiddels ook bekend bij de handhaving … wanneer je deze lui laat terugkeren staan er misschien mooiere huizen maar het leefklimaat doe je er geen goed mee
  Helaas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *