RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

TERUGKEER CAFÉ CHANTANT IN SCHIEDAM

Frans Nienhuys, jarenlang presentator van Café Chantante bij de TROS.
Frans Nienhuys, jarenlang presentator van Café Chantante bij de TROS.

SCHIEDAM- Restaurant ASHER aan de Hoogstraat in Schiedam wordt op zondagmiddag 1 november weer een echt café chantant met een programma vol levende  muziek en poëzie.

Zo is er vanaf 14.00 uur het duo MevrouwMeneer met cabareteske liedjes, de Klezmergroep Nebbisj en het gitaarduo Ben Kiksen & Judith van der Gaag. Verder zijn er voordrachten van de dichteressen Anneke Willemse-Meeder en Marijke van Geest (van de groep Schrijvers tussen de kassen). Niec van der Burgh komt met een verhaal over de oorlog. De presentatie is in handen van Jan Woordenaar Bontje.

Het  café chantant stamt uit het Parijs en London van de 18e eeuw, maar kreeg zijn grootste populariteit aan het eind van 19e en begin van de 20e eeuw. Een café chantant (Frans; letterlijk ‘zangcafé’) is een muzikale gelegenheid met als doel een podium te creëren voor beginnende en gevorderde zangers en zangeressen. Het repertoire van een Café Chantant bestaat van origine uit vileine en prikkelende liedjes uit cabaret en kleinkunst.

In de jaren 70 en 80 werd de formule omgezet in een radioprogramma, met de legendarische presentator Frans Nienhuys, dat door de TROS werd uitgezonden.

U vindt Restaurant ASHER aan de Hoogstraat 124 in Schiedam. Bij gebleken succes volgt een tweede café chantant op 10 januari 2016.
Meer weten? Klik HIER.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *