WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

TERUGDRINGEN DOORGAAND VERKEER CENTRUM SCHIEDAM

SCHIEDAM- Het gemeentebestuur van Schiedam (VVD, Denk, PvdA, D66 en PS) wenst komend jaar in te zetten op het verder terugdringen van ‘onnodig’ doorgaand verkeer in de binnenstad.

Belangrijke randvoorwaarden voor de ontwikkeling van de binnenstad zijn keuzes met betrekking tot bereikbaarheid en mobiliteit, schrijft het college van burgemeester en wethouders in de toelichting op de cijfers in de begroting. De inzet zal zijn gericht op een autoluwe binnenstad die goed bereikbaar blijft voor bestemmingsverkeer. Hierdoor ontstaat ook meer ruimte voor ondernemen. In het kader van het Uitvoeringsprogramma Mobiliteit en het uitvoeringsprogramma Binnenstad zullen hier verder keuzes in gemaakt worden.

De Lange Haven is door het vorige college al aangewezen als woonwerf. Met de reconstructie van de kades is vooruit gelopen op een autoluwe Lange Haven. Ook de Griffioen-, Walvisstraat, Appelmarkt en Korte Dam zijn al bestempeld als woonerf.

3 reacties op “TERUGDRINGEN DOORGAAND VERKEER CENTRUM SCHIEDAM

  1. Gevaarlijk voor de vogeltjes, zo’n loslopend roofdier. Maar inderdaad, misschien valt hij in de gracht, zijn de vogeltjes weer veilig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *