Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

TERUG OP AGENDA: HUISVESTING MOE-LANDERS VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Er komen in Vlaardingen pas informatie-avonden rond de grootschalige huisvesting van arbeidsmigranten ‘als er echt locaties worden aangewezen en het is definitief’. Dat laat wethouder Jacky Silos (CDA) weten aan de fractie Kerkhof. Aanleiding is de raadskamer van afgelopen donderdag. Daar is gesproken over voorstellen voor participatie. “Op dit moment zijn er veel locaties genoemd, maar nog niet definitief aangewezen”, zegt Silos over de Polenpensions in voorbereiding.

De fractie Kerkhof (fK) vindt het informeren van de omgeving zeer gewenst. Marcel Kerkhof (fK): “In dit geval zou het misschien verstandig zijn om dat toch iets eerder op te pakken, omdat het juist vanuit de samenleving veel reacties oproept.”

Al zeker 2 jaar liggen er plannen om te starten met Polenpensions aan de Zuidbuurtseweg ,de Zwanensingel en de Elementen.

Kerkhof: “Dit is een gevoelig onderwerp, huisvesting arbeidsmigranten. Als je dan locaties noemt dan krijg je natuurlijk gelijk een golfbeweging van mensen die onrustig worden. Of dingen willen en zich gaan organiseren, of naar de raadskamer komen op de publieke tribune.”

Oost-Europeanen zorgen al jaren voor zware woonoverlast in Vlaardingen. De gemeente is op papier betrokken bij het voorkomen en aanpakken van overlast. In de afspraken die Vlaardingen heeft gemaakt met een hand vol uitzendbureaus zijn regels opgenomen hoeveel personen maximaal in een woning mogen wonen. De regel is maximaal vier personen en geen kinderen. Uitganspunt van het convenant is goede huisvesting. Een eigen slaapkamer voor één persoon of partners is hier onderdeel van.
De gemeente Vlaardingen heeft geen cijfers van het aantal woningen dat is opgekocht voor de huisvesting van arbeidsmigranten door uitzendbureaus. Wel weet de gemeente met zekerheid te melden dat de uitzendbureaus huurprijzen rekenen ter hoogte van 60 tot 80 euro per persoon per week. Dit is inclusief meubilering gas/water licht, internet et cetera.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

2 reacties op “TERUG OP AGENDA: HUISVESTING MOE-LANDERS VLAARDINGEN

 1. Ach, konden die ‘volksvertegenwoordigers’ maar preventief Vlaardingers gaan ruimen om plek te maken voor MOE-landers, nietwaar?

  Maar is het ondertussen niet de hoogste tijd om vast te stellen of hier misschien soms ook STEEKPENNINGEN zijn aangenomen?

  Want deze MOE-landers zijn niet-stemgerechtigd, staan niet ingeschreven als woningzoekend, worden niet in de GBA geregistreerd, en zullen niet werkzaam zijn in Vlaardingen. De fanatieke inzet van sommige lokale politici in deze is m.i. alleen maar raadselachtig zolang corruptie als motivatie onbenoemd blijft.

  Nu is achter gesloten deuren blijkbaar ook alvast onderling besloten dat stadsbewoners pas geinformeerd worden zodra de locaties “definitief” zijn. En dat daarmee wettelijk vastgestelde procedures als inzage, inspraak en bezwaarmaking stiekum van tafel geveegd zijn.

  Nou, zo te zien zijn de politieke bestuurders nu wel even helemaal klaar met dat gezeur en gezeik van die Vlaardingers. Die moeten vanaf nu maar eens even gewoon hun grote bek gaan houden, ja! En opflikkeren van die publieke tribune in de raadszaal!!

  Jazeker, zo ‘rolt’ men tegenwoordig in de Vlaardingse politiek.

  En wie het hier niet mee eens is, is een fascist! En durf hen eens “landverraders” te noemen!!!

  Nou, de signalen zijn duidelijk hoor, beste mensen. We mogen wel oppassen voor jullie! Zo niet dan toveren jullie heel sjacherijnig zomaar onze allerlaatste restjes democratie weg!!

  Dus: voordat er ook maar verder iets door deze mensen besloten wordt… hoogste tijd voor een onderzoek naar corruptie en het aannemen van steekpenningen!

 2. Helemaal eens met Mariella. Het is niet te houden op het moment. Koopappartementen worden met rasse schreden verhuurd aan diverse pluimage uit Oost-Europa. Zich even voorstellen, hebben ze nog nooit van gehoord.

  Ik kan het die mensen eigenlijk niet kwalijk nemen, maar het is meer de schuld van uitzendbureaus als, Tradiro, West-flex, Axidus enz. die dit soort praktijken er op nahouden. Zonder enige vorm van informatie, heb je ineens een huis vol van die gasten naast je en de echte koopbewoners hebben het nakijken. Eens eensgezinswoning met 4 volwassenen, tja.

  Jongeren krijgen totaal geen kans om een starterwoning te kopen, want dat doen de uitzendbureau’s wel voor je.

  Dan heb ik het nog niet eens over de extra parkeerdruk die er ook nog bij komt, met al die witte kentekenplaten en leaseauto’s van de bureau’s erbij.

  Nee, het Vlaardingen waar ik graag wilde wonen, is het inmiddels niet al een tijdje niet meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *