Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

TERUG NAAR JAREN ’50 SCHIEDAM

SCHIEDAM- De spelers van de voorstelling ‘Tramlijn Begeerte op zijn Schiedams’ hebben hun haardos aangepast bij de mode van 1950, want het stuk brengt de Vriendschapstraat in Schiedam-West uit dat jaar opnieuw tot leven.

Dat het kapsel van de speelsters echt de jaren vijftig look krijgt, is het werk van Francien van Dorst van Franciens Haarmode op de Aleidastraat. Zij speelt zelf toneel bij de Schiedamse vereniging Apollo en heeft als toneelkapster een vaardige hand. Om te zorgen dat de kapsels in Tramlijn Begeerte er zo authentiek mogelijk uitzien, gebruikt zij hulpmiddelen uit vroeger tijd zoals een ouderwetse krultang. De eerste resultaten zijn verbluffend. De kapsels sluiten perfect aan op de kleding uit 1950, die voor het grootste deel ter beschikking is gesteld door Marjolein Tuasela van Vintage’Lein op de Hoogstraat.

De voorstellingen worden gegeven in het voormalige hotel de Kroon (Hans van Heelsbergen). Vandaag en morgen steeds om 20.15 uur. En middagvoorstellingen om 14.30 uur. Kaarten a 12,50 bij het Schiedams Boekhuis en Café Windmill en op de site van KNAP http://www.knapschiedam.nl/bestellen/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *