Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

TERUG BIJ AF MET LIFT VIJFSLUIZEN SCHIEDAM

SCHIEDAM- De gloednieuwe lift reageert niet op metrostation Vijfsluizen in Schiedam. De deuren blijven gesloten. De kooi staat in rust op de beganegrond. Er zit geen beweging in het vervoermiddel tussen de perrons en de hal aan de zuidzijde. Wie nu met scootmobiel, rolstoel, kinderwagen of fiets aankomt op het perron kan het metrostation niet verlaten. Vorige week werd de lift opgeleverd na een verbouwing van bijna 7 maanden.

In 2015 trokken twee politieke partijen in Schiedam (Leefbaar) en Vlaardingen (ONS) al aan de bel, omdat het metrostation voor een deel ontoegankelijk was voor mindervaliden. Er was alleen een lift aan de noordkant van het station. Nadien is het knooppunt Vijfsluizen aangepakt en de noordkant alleen nog bereikbaar per bus. De lift aan de noordzijde biedt sindsdien geen mogelijkheden om de perrons te bereiken of te verlaten voor mindervaliden.

In 2017 liet de gemeente Schiedam nog weten er vanuit te gaan dat de nieuwe lift aan de zuidkant er zou zijn aan het eind van 2018. In september werd bekend dat de Metropoolregio inmiddels voldoende financiƫle middelen beschikbaar had voor de RET om de lift aan te kunnen leggen. Afgelopen april werd begonnen met de verbouwing.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

2 reacties op “TERUG BIJ AF MET LIFT VIJFSLUIZEN SCHIEDAM

  1. dan vind ik dat ze maar een andere oplossing moeten zoeken zoals een speciale rolbaan en mensen van ns of ret die helpen sjouwen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *