Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

TERRORISMEVERDACHTE BLIJFT VASTZITTEN

ROTTERDAM- Een 37-jarige vrouw uit Berkel en Rodenrijs die deze week vanuit Turkije in Nederland aankwam blijft vastzitten. Het Openbaar Ministerie denkt dat de vrouw sinds 2013 in Syrië verbleef en daar deel heeft genomen aan terreurorganisatie Islamitische Staat.

De verdachte zou in 2012 naar Turkije zijn geëmigreerd. Een jaar later trok ze volgens het Openbaar Ministerie naar het strijdgebied van Islamitische Staat (IS) met haar Turkse echtgenoot, die actief was voor IS en later zou zijn overleden. Ze wordt verdacht van deelname aan een terroristische organisatie en de voorbereiding van terroristische handelingen.

Toen IS werd verslagen kwam de verdachte vanaf 2019 in verschillende (Koerdische) kampen terecht, en uiteindelijk in Turkije. Op dinsdag 14 juni 2022 arriveerde de vrouw vanuit Turkije in Nederland waar ze door de Koninklijke Marechaussee direct werd aangehouden.

De verdachte is vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die besloot dat ze 14 dagen in detentie blijft zitten.

1 reactie op “TERRORISMEVERDACHTE BLIJFT VASTZITTEN

  1. Waarom zit ze hier in de bak? Hebben we niet genoeg van die dure kostgangers? Een Turkse gevangenis is toch veel fijner? Hartstikke halal volgens mij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *