Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

TERREURVERDACHTE MORAD M. VLAARDINGEN NOG ALTIJD VAST

VLAARDINGEN- De pro-formazitting strafzaak tegen terreurverdachte Morad M. uit de Vlaardingse Babberspolder is vanmorgen behandeld door de Rechtbank Rotterdam. Op 14 april beslist de Rechtbank over de onderzoekswensen en de hechtenis van alle verdachten. Voorlopig zit M. nog vast.

M. maakt deel uit van een groep van zes moslims die ervan worden verdacht een terroristische aanslag te hebben willen plegen waarbij tientallen doden hadden moeten vallen. M. werd op 27 september 2018 opgepakt in de Paulus Buysstraat. Hij moest vorig jaar januari voor het eerst voor de rechter verschijnen. M. is het halfbroertje van Abdelkarim el A., een beruchte Syriëganger die in het verleden opriep tot een ‘stevige daad’ tegen de Nederlandse overheid.

In januari 2019 moesten M. en zijn kompanen voor het eerst op een pro-formazitting verschijnen. Bij een pro-formazitting wordt de zaak door de officier van justitie voor de rechtbank gebracht, maar er vindt geen inhoudelijke behandeling plaats (de zaak is ‘voor de vorm’, naar het Latijnse pro forma). Een pro-formazitting kan bijvoorbeeld voorkomen dat de verdachte wordt vrijgelaten als het Openbaar Ministerie het onderzoek naar de verdachte nog niet heeft afgerond.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *