Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

TERREURVERDACHTE MARAD M. UIT VLAARDINGEN VOOR RECHTER

VLAARDINGEN- Terreurverdachte Morad M. uit de Vlaardingse Babberspolder moet vandaag voor het eerst voor de rechter verschijnen, samen met vijf mede terreurverdachten, variërend in leeftijd van 21 tot 35 jaar. Verdachte M. en de andere vijf zouden plannen hebben voorbereid voor het uitvoeren van een aanslag in Nederland en deelname aan een terroristische organisatie.

De zaak tegen M, in de extra beveiligde zaal van de Rotterdamse rechtbank, betreft een zogenaamde pro forma-zitting, er vindt nog geen inhoudelijke behandeling plaats. Een pro-formazitting voorkomt dat de verdachten worden vrijgelaten als het Openbaar Ministerie het onderzoek naar de verdachten nog niet heeft afgerond.

Inmiddels zijn beelden opgedoken waarop te zien is dat de mannen met kalasjnikovs en bomvesten voorbereidingen troffen voor een aanslag. Het plan was onder meer om een autobom te laten ontploffen en een bloedbad te veroorzaken bij een groot evenement.

De verdediging van de verdachten vindt dat er sprake was van uitlokking bij het heimelijk maken van de beelden door een infiltrant. Een van de advocaten zei dat het OM deze terrorismezaak zelf heeft gecreëerd door wapens te leveren en ervoor te zorgen dat een groep bij elkaar kwam door een training voor te stellen.

Bij de terreuractie werden eind september doorzoekingen gedaan in onder meer Arnhem, Rotterdam en Vlaardingen. In totaal zijn in deze zaak zeven mohammedanen aangehouden op een vakantiepark in het Limburgse Weert. Eén van hen is inmiddels op vrije voeten. Hij wordt ook niet gedagvaard in deze zaak.

M. vond het niet nodig om bij de zaak tegen hem aanwezig te zijn en verscheen niet bij de rechtbank.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *