RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

TERREIN DVO’32 VLAARDINGEN HELEMAAL IN HET NIEUW

VLAARDINGEN- Het kunstgrasveld van amateurvoetbalclub DVO ’32 uit Vlaardingen wordt nog deze zomer vervangen. Dat laat het stadsbestuur weten aan de fractie van de CU-SGP. De vervanging stond eerder pas voor volgend jaar op het programma. Vorig jaar werd het veld nog niet als onveilig bestempeld, waardoor de gemeente geen aanleiding zag in het veld te investeren. De fractie van de CU-SGP leek dit onwerkelijk aangezien het veld veel te verduren heeft gehad, onder meer zou er een vuurtje zijn gestookt op het veld. CU-SGP: ‘Waar ligt de grens waardoor een veld veilig of onveilig wordt verklaard? En in welke staat bevind het veld zich vandaag de dag?’

Volgens het stadsbestuur wordt een kunstgrasveld beoordeeld op meerdere aspecten: ‘gladheid, torsie,waterdoorlatendheid, balrol, balstuit, schokabsorptie, verticale vervorming, energierestitutie, vlakteligging en invulmeting’. Het kunstgrasveld van DVO is in de kwaliteitsbepaling veilig verklaard, omdat de gladheid en de torsie voldoen aan de normen. Deze kwaliteitsbepaling wordt uitgevoerd door een extern gespecialiseerd bureau. Er zou een inspectierapport ter inzage liggen.

Eerder liet het gemeentebestuur nog weten dat hen geen informatie bekend is over brandstichting, dit na het raadplegen van de vereniging. ‘In seizoen 2017-2018 is de penaltystip van het kunstgrasveld vervangen, hiervan is de oorzaak vandalisme. In overleg met de vereniging en het externe bureau is besloten om het veld in 2019 te vervangen’, aldus het stadsbestuur in een eerdere reactie.

Inmiddels is, na ruim twee jaar intensieve voorbereiding en een aantal hindernissen. DVO begonnen met de bouw van nieuwe kleedkamers op het terrein aan de Marathonweg.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *