Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘TERECHTE INTREKKING VERGUNNING OLIEBOLLENKRAAM VLAARDINGEN’

VLAARDINGEN- Het intrekken van de vergunning voor de oliebollenkraam op het Veerplein in Vlaardingen is wel degelijk gebaseerd op de regels. Dat wordt de fractie van Beter voor Vlaardingen (BvV) duidelijk gemaakt. De kraam is voor de gebruikelijke standplaats veel te groot, volgens alle afspraken.

BvV meent dat de gemeente eigenlijk geen mogelijkheden heeft om de kraam zomaar te verplaatsen. De lokale partij maakt dat op uit het Standplaatsenbeleid dat op 19 mei 2015 al is vastgesteld. Het stadsbestuur bestrijdt dat.

Volgens de gemeente is de oliebollenkraam fors groter dan de op grond van het standplaatsenbeleid toegestane 15m2 voor de huidige locatie . De verkoopwagen is in werkelijkheid 21 m2 en met de luifel uit zelfs 28m2. Hiermee blokkeert de wagen het doorzicht en een vlotte voetgangersdoorstroom.

Op 22 maart is al met de ondernemer gesproken over de toekomst van de seizoenstandplaats en aangegeven dat de situatie niet ideaal is, omdat het doorzicht volledig wordt ingenomen door de verkoopwagen. De oliebollenbakker is gevraagd naar zijn wensen voor een alternatieve locatie. Daarop zou hij, volgens de gemeente, hebben aangegeven een plek op het Veerplein te willen. Ook alternatieve locaties in de binnenstad zijn door de gemeente bekeken en beoordeeld op ruimtelijke inpasbaarheid en verkeersveiligheid. Hieruit zijn geen andere mogelijke geschikte locaties gebleken dan die achter het horecapaviljoen van Ka & De Bolle op het Veerplein.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *