Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

TELEURSTELLING OVER GEBRUIK VIERDE SPORTVELD HOEK VAN HOLLAND

HOEK VAN HOLLAND- Voetbalvereniging HVC’10 in Hoek van Holland moet een natuurveld ombouwen tot een multifunctioneel kunstgrasveld. Dat heeft het gemeentebestuur van Rotterdam nogmaals duidelijk gemaakt naar aanleiding van vragen van CDA, PvdA en VVD. Door de ombouw kan het veld gedeeld worden met Rugbyclub The Hookers. Zowel HVC’10 als The Hookers kan zich niet vinden in het eerdere besluit en beide clubs zijn dan ook niet tevreden met de uitkomst van de heroverweging. HVC’10 en The Hookers beraden zich op dit moment over verdere stappen.

Gezamenlijk hebben de clubs geopperd om een extra veld aan te leggen, dat ook al voorzien was bij de aanleg van sportpark De Rondgang. Op die manier kan The Hookers over een gewenst extra veld beschikken en kan HVC’10 de huidige capaciteit behouden. De Hoekse gebiedscommissie steunt het voorstel van beide verenigingen en heeft bij het stadsbestuur aangedrongen om het voorstel over te nemen. Helaas dus zonder resultaat.

Nog geen tien jaar geleden is met de herinrichting van sportpark De Rondgang een thuis gerealiseerd voor een aantal Hoekse verenigingen, waar momenteel onder andere rugbyclub The Hookers en voetbalvereniging HVC’10 goed kunnen gedijen. In het geval van The Hookers zelfs zo goed dat het ledental fors is gestegen. Dit heeft ook een keerzijde; het veld wordt nu dusdanig intensief gebruikt dat de kwaliteit hiervan zienderogen afneemt. Tegen het einde van elk seizoen moeten trainingen en
wedstrijden hierdoor worden afgelast en na het eind van het seizoen zijn er jaarlijks hoge onderhoudskosten om het veld weer bespeelbaar te maken en vaker dan normaal moet het veld volledig vervangen worden. Om nog maar te zwijgen van de hogere blessuregevoeligheid die een slecht veld oplevert voor de gebruikers ervan. Dit kan fnuikend werken voor een bloeiende vereniging als The Hookers.

Deze problemen hebben er twee jaar geleden toe geleid dat The Hookers in overleg zijn getreden met de buren van HVC’10. Voor HVC’10, dat nu over vier velden kan beschikken, was de aanleg van een vijfde veld voorzien bij aanleg van de Rondgang. Deze vereniging kent een stabiel ledental, dus aanleg van het eerder uitgestelde vijfde veld is voor hen nu niet nodig. Dit vijfde veld zou wel de nood van The Hookers kunnen lenigen.

FACEBOOK IS VERANDERD!

Berichten van media en bedrijven worden minder snel op uw Facebooktijdlijn getoond, tenzij u de ‘als eerste weergeven’ optie instelt. Dan blijven de berichten ten alle tijden te zien.

Maar natuurlijk kunt u de site van Webradio Torpedo ook rechtstreeks bezoeken: www.rijnmondnieuws.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *