Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘TEKORT VLAARDINGEN 12,7 MILJOEN DOOR PRIJSSTIJGINGEN’

VLAARDINGEN- De gemeente Vlaardingen heeft een groter tekort dan de eerder genoemde 8 miljoen euro. De inschatting is dat er in 2023 een bedrag van 12,7 miljoen euro nodig is om Vlaardingen structureel weer financieel goed op de rails te krijgen.

Het rapport ‘Ontwikkeling begrotingssaldo’ laat zien dat de begroting technisch klopt, maar om structureel financieel gezond te worden en te blijven, moet Vlaardingen meer rekening houden met prijsstijgingen en heeft de gemeente daardoor dus een groter begrotingstekort.

Het rapport zou laten zien dat er allerlei vooral boekhoudkundige maatregelen genomen kunnen worden om het begrotingstekort te verkleinen. In een raadsmemo licht het Vlaardingse stadsbestuur toe waarom zij niet alle bevindingen en aanbevelingen in de rapporten onderschrijft. Het college hecht er aan om gezamenlijk te komen tot een realistische en structureel sluitende begroting waarbij structurele lasten transparant in de begroting worden opgenomen en gedekt worden door structurele baten. Niet alle aanbevelingen in de rapportages dragen bij aan deze transparantie en het structureel oplossen van het ontstane tekort.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *