Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

TEGENSTRIJDIGE CIJFERS: ‘NIET HEEL SCHIEDAM VOL LAADPALEN’

SCHIEDAM- Het is niet de bedoeling dat heel Schiedam vol wordt gezet met laadpalen voor elektrische auto’s. Dat verzekert het stadsbestuur in antwoord op vragen vanuit de gemeenteraad. Tegelijk zou de groei van het elektrisch wagenpark sneller gaan dan de groei van het aantal laadpalen, beweert men op het stadskantoor. De ontwikkeling van elektrisch rijden zou daarom vragen om de beschikbaarheid van een stadsbreed dekkend netwerk van laadmogelijkheden, zowel laadpalen als snelladers.

Uit onderzoek blijkt dat het aandeel elektrische auto’s in Schiedam met 1,88% juist lager ligt dan het landelijke gemiddelde van 2,26%. De laadpaaldichtheid (het aantal laadpunten per elektrische auto) ligt met 0,46% (In de gemeente Schiedam zijn er 269 (semi)publieke laadpunten) juist hoger dan het landelijke gemiddelde van 0,3%, stellen onderzoekers van Evplan.nl, het kennisplatform voor elektrisch rijden (Bron: https://www.evplan.nl).

Onlangs is er binnen de regio een nieuwe concessieovereenkomst afgesloten voor het realiseren van oplaadpalen. Uitgangspunt blijft dat oplaadpalen alleen op aanvraag van bewoners in het bezit van een elektrische auto worden geplaatst. Hier zijn voorwaarden aan verbonden om ervoor te verzorgen dat de laadpalen goed verspreid worden geplaatst.

1 reactie op “TEGENSTRIJDIGE CIJFERS: ‘NIET HEEL SCHIEDAM VOL LAADPALEN’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *