Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

TEGENSTANDERS HOED VLAARDINGEN: ‘GEEN ZEUREN’

VLAARDINGEN- Bewoners uit de wijk Hoog Lede komen donderdagavond protesteren op het Vlaardingse stadhuis bij de Commissie Stad. De demonstranten zijn tegen de mogelijke komst van een HOED (Huisartsen onder een dak) in de wijk.

De huidige en toekomstige bewoners hebben een huis in de wijk gekocht met de belofte in een rustige en kindvriendelijke wijk te gaan wonen. Met de komst van de HOED blijft daar volgens de demonstranten niets van over. Sinds de afgifte van de conceptvergunning voor het Medisch Centrum zijn een aantal bewoners van Park Hoog Lede van oordeel dat het gaat om ‘een megalomaan bedrijfsgebouw middenin een woonwijk’. Vanaf dat moment zijn de bewoners in protest tegen de komst van het Medisch Centrum: ‘In wiens belang is de komst van het Medisch Centrum eigenlijk?’

Het stoort de demonstranten dat een beeld in de media zou bestaan van ‘zeurende’ bewoners. De tegenstanders hebben onder andere een probleem met de verkeersveiligheid in de wijk én rondom de drukbezochte buurtspeelplaats Holy, die in het geding zou komen. De komst van het Medisch Centrum brengt alleen al zo’n 400 tot 600 patiëntbezoeken per dag met zich mee. Dit zorgt voor toenemende verkeers- en parkeerdruk, onveiligheid en teloorgang van het rustgevende en rustieke, verkeersluwe karakter van de wijk, menen de bezwaarmakers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *