Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

TEGENGAS VLIEGVERKEER SCHIEDAM

SCHIEDAM- De uitbreiding van vliegveld Rotterdam the Hague Airport (RTHA) wordt helemaal niet beperkt door de huidige geluidscontour. Dat stelt de vereniging Bewoners tegen Vliegtuigoverlast Rotterdam Airport (BTV).

vliegveldEen maand geleden publiceerde vliegveld Rotterdam the Hague Airport (RTHA) een reeks rapporten, die allemaal te maken hebben met de wens van het vliegveld tot uitbreiding van de geluidszone, om op die manier meer vliegbewegingen mogelijk te maken. Maar volgens de kritische bewoners zijn die rapporten gebaseerd op verouderde gegevens.

Beleidsbeslissingen die rekening willen houden met toekomstige ontwikkelingen, worden in Nederland gebaseerd op projecties voor de toekomst, die worden opgesteld door het Centraal Planbureau (CPB) en het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL). Die planbureaus stellen daartoe periodiek zogenaamde toekomstverkenningen Welvaart en Leefomgeving(WLO) op.

De stapel rapporten van RTHA hebben geen rekening gehouden met het in januari 2016 uitgekomen CPB/PBL WLO achtergronddocument over de mobiliteit in de luchtvaart, waarin toekomstverkenningen voor 2030 en 2050 worden gedaan, onder andere juist ook specifiek voor RTHA.

Het nieuwe WLO document stelt dat RTHA, dat nu aan groot verkeer maximaal 24.395 vliegbewegingen kan accommoderen, binnen de huidige geluidszone in 2030 sowieso tussen de 34.153 en 36.593 vliegbewegingen kan accommoderen, alleen al door minder lawaaierige vliegtuigen. De geluidscontour kan dus blijven zoals hij nu is. De winst ten gevolgen van ‘minder lawaaierige’ vliegtuigen moet naar de mening van de vereniging Bewoners tegen Vliegtuigoverlast Rotterdam Airport (BTV) dan nog wel voor 50% ten goede komen aan de omwonenden.

De BTV vindt dat de politiek nu een goed, nieuw argument heeft om de geluidscontour niet uit te breiden.

RTHA komt later vandaag met een reactie.

 

 

Zie ook: Samen met Schiedam tegen vliegveld.

Rapporten vliegverkeer Schiedam.

Rapporten beschikbaar vliegverkeer Schiedam.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *