Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

TECHNIEK CARROUSEL SCHIEDAM

TechNetkring actief tijdens de  Brandersfeesten in Schiedam.
TechNetkring actief tijdens de Brandersfeesten in Schiedam.
SCHIEDAM- De TechnetkringNWN heeft samen met een aantal Schiedamse bedrijven een techniek carrousel georganiseerd voor circa vijftig jongeren, om hen te laten ervaren hoe leuk en divers techniek is. Het betrof jongeren van die via WOT uit Schiedam-Oost deelnamen.

De bedrijven mochten voor dit event hun doe-activiteiten onderbrengen bij Rijnmond Bouw in Schiedam. De carrousel van de ochtend werd ’s middags gevolgd door groepsgewijze bedrijfsbezoeken; aan uiteraard technische bedrijven.

Het is volgens Technetkring belangrijk de jongeren te inspireren en ervan te overtuigen dat er niet minimaal een HBO opleiding nodig is om een mooie toekomst in techniek te kunnen krijgen. Er is veel vraag naar technische mensen. Als een bepaald technisch beroep een jongere aanspreekt is het belangrijk hen mee te geven: “maak er werk van, leg contact (bijvoorbeeld tijdens de carrousel!), ga op onderzoek uit wat bij je past, ga ervoor en probeer er je werk van te maken.”

Er werden door de bedrijven al wat ‘pareltjes’ ontdekt en ook voor de jongeren was het soms een openbaring om zelf onverwacht nieuwe dingen te ontdekken die kennelijk ook bij techniek hoorden. In gesprekken met de leerlingen konden de bedrijven laten horen dat naast kennis, mentaliteit en uitstraling ook heel belangrijk zijn om werk te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *