Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

TBS’ER (31) VERNIELT RUITEN BUS RET VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- De TBS’er Ahmed F. (31) uit Vlaardingen moet zich nu ook voor de rechter verantwoorden voor het vernielen van de ruiten van een stadsbus van de RET. F. wordt ervan verdacht op 19 november tekeer te zijn gegaan in Vlaardingen. Eind januari boog de rechtbank Rotterdam zich al over het dossier van F.

Op 5 juni heeft F. een stoel en ventilator tegen een ruit en muur gegooid in de Forensisch Psychiatrische Kliniek de Kijvelanden in Poortugaal. Daarna heeft de man medewerkers bedreigd door hen de woorden toe te voegen: “Ik ga mensen vermoorden als ik wordt opgehaald door de politie. Iedereen die ik de afgelopen dagen gezien heb gaan vermoord worden als ik opgehaald ga worden. Ik geef jullie een uur de tijd om mij naar buiten te brengen, anders breekt de hel los. Ik zeg je één ding als ik nu wordt opgehaald door de politie kom ik terug om jullie allemaal te gijzelen, de eerste die de deur open doet gaat dood en jullie allemaal erbij, hier gaan koppen rollen”, althans woorden van gelijke dreigende aard of strekking.

In de Kijvelanden wordt iemand opgenomen die een strafrechtelijke maatregel TBS (terbeschikkingstelling) heeft gekregen. De rechter veroordeelt iemand tot TBS wanneer de dader van een ernstig misdrijf ook een psychiatrische ziekte of stoornis heeft. Het gaat op de eerste plaats om een beveiligingsmaatregel die de rechter kan opleggen om de maatschappij te beschermen en er vrees is voor herhaling.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

3 reacties op “TBS’ER (31) VERNIELT RUITEN BUS RET VLAARDINGEN

  1. De ruiten van een bus ingooien met een ventilator vind ik wel creatief voor iemand die in de bak zit. Laten we nog meer mensen met zo’n mooie typisch Hollandse naam het land in halen, het gaat hartstikke goed zoals je wederom ziet.

  2. Wederom zou een aanwinst voor onze maatschappij.
    Waarom heeft één of andere geitenwollen D66 rechter die crimineel geen langere straf gegeven voor bedreiging? Dan had hij in November geen ruit kunnen vernielen.

    Bedreiging is een misdrijf waarop naar de wettelijke omschrijving een maximale gevangenisstraf van 2 jaar is gesteld. Dit betekent echter niet dat je ook echt (zo lang) gevangenisstraf krijgt. In de meeste gevallen zal er bij een veroordeling wegens bedreiging een geldboete worden opgelegd.
    Juist de T.B.S. geeft aan dat hij gestoord is en een gevaar vormt voor de maatschappij dus opsluiten en geen boete of werkstrafje.

  3. Die laffe schapenslachters horen hier niet te zijn . Ik heb een Marokkaanse buurman gehad die een klein kind met de dood bedreigde dat ik dacht , wat een schijtvolk ben jij zeg , ondanks dat je altijd loopt te bidden .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *