Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

TAXATIEMIDDAG SCHIEDAM

Taxatiemiddag oude bibliotheekSCHIEDAM- Op woensdag 7 september kunnen Schiedammers met hun oude boeken, bijbels, albums, handschriften, ansichtkaarten en documenten terecht in de Grote of Sint Janskerk voor een waardebepaling.

De bekende taxateur Arie Molendijk organiseert een taxatiemiddag van 13.00 tot 16.00 uur. Molendijk is vooral gespecialiseerd in oude geschiedenis, topografie, (staten)bijbels en theologie. Taxatie gebeurt zo mogelijk aan de hand van bewijsmateriaal uit recent verschenen veilingcatalogi. Een nauwkeurige vaststelling van de waarde van boeken is afhankelijk van de druk en van de staat waarin het boek verkeert.
Met enige regelmaat komen er op dit soort taxatiedagen uiterst zeldzame werken voor de dag en soms duiken zelfs geheel onbekende boeken op.

Arie Molendijk geeft graag een deskundig advies met betrekking tot restauratie van kostbare bijbels of boeken met een emotionele waarde. Ook het maken van een taxatierapport voor de verzekering is mogelijk. Voor taxatie of verkoop van een bibliotheek of een partij moeilijk te vervoeren boeken kan eventueel een afspraak worden gemaakt.

Taxatie kost vijf euro, ongeacht het aantal te beoordelen boeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *