Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

TAXATEUR ARIE MOLENDIJK KOMT NAAR SCHIEDAM

SCHIEDAM- Denkt u zeldzame boeken (bijvoorbeeld (staten)bijbels, oude (handingekleurde) atlassen, geïllustreerde werken, reisboeken, et cetra, handschriften, of documentatiemateriaal uit de Tweede Wereldoorlog, oude brieven, foto’s, ansichtkaarten of prenten in uw bezit te hebben?

Schroom dan niet om langs te komen voor een taxatie bij de in den lande bekende taxateur van oude boeken Arie Molendijk uit Rotterdam. Meer dan 2000 taxatiedagen heeft hij inmiddels op zijn naam staan. Tot zelfs in Canada, de VerenigdeStaten, Australie, is hij op dit gebied een (internationaal) begrip. 1 december 2018 heeft hij zijn jubilleum van ruim 2000 taxatiedagen gevierd in de fraaie Oude Pelgrimvaderskerk in Delfshaven. De taxaties die hij verricht, zijn zomogelijk gebaseerd op opbrengsten van vergelijkbaar materiaal op recente veilingen. Jarenlang werkt hij al samen met de Vrije Universiteit, de Koninklijke Bibliotheek en andere overheidsinstellingen.Regelmatig wordt hij gevraagd bibliotheken te taxeren voorafgaand aan een veiling. Twee jaar geleden was hij te gast in het Plantijn Moretus Museum in Antwerpen met 2 andere experts.

De taxaties vinden alleen plaats op onze taxatiedagen, dus niet middels foto’s,telefoon of per mail. Kosten voor een taxatie zijn 5 euro van 1 tot ca. 10boeken of seriewerken. De taxatiekosten van grotere partijen/bibliotheken, die meer tijd in beslag nemen, variëren van 25 tot 50 euro. Ukrijgt altijd alle aandacht en uitleg. Een taxatierapport is zo nodig ook mogelijk, maar alleen voor waardevolle boeken met een waarde vanaf 200 euro en tegen een van tevoren afgesproken tarief.

U bent van harte welkom en wordt vriendelijk ontvangen in de lounge van het hotel, Hargalaan 2 op dinsdag 27 augustus van 13.00 tot 16.00 uur. Informatie niet bij het hotel. Zie de site www.molendijkboeken.nl

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *