Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

TALKSHOW OVER WINNEN IN DE KUNST SCHIEDAM

Floris Kaayk, winnaar van de Volkskrant Beeldende Kunst Prijs.
Floris Kaayk, winnaar van de Volkskrant Beeldende Kunst Prijs.
SCHIEDAM- De keuze voor de winnaar van de Britse Tuner Prijs gaat vaak gepaard met controverse. Voor de winnende kunstenaars maakt dat niet veel uit. Sommigen bereiken dankzij de prijs een sterrenstatus. Hoe is dat in Nederland waar jaarlijks zo’n 800 kunstprijzen worden uitgereikt? Op zondag 20 november 2016 vindt daarover in het Stedelijk Museum Schiedam de talkshow Een kunstprijs winnen is goed/slecht voor een kunstenaar (doorhalen wat niet van toepassing is).

Lucas de Man presentator van Kunstuur (AVROTROS) gaat in gesprek met Sacha Bronwasser (recensent De Volkskrant en jurylid VKBK-Prijs), Birgit Donker (directeur Mondriaan Fonds en juryvoorzitter Prix de Rome), Floris Kaayk (beeldend kunstenaar en winnaar VKBK-Prijs 2014, jury en publiek) en Nick Terra (Galerie Fons Welters).

Wat betekent winnen in de kunst? Geeft het de carrière van de winnaar een boost of is het juist schadelijk? Zegt het iets over de kwaliteit van het werk of over de populaire receptie ervan? Is het winnen van een juryprijs belangrijker dan een publieksprijs, of andersom? En heeft een kunstprijs invloed op de prijs van het werk? Op vrijdag 18 november 2016 publiceert de Volkskrant een artikel over dit onderwerp. Voer voor discussie?

Zondag 20 november 2016 | 13.00 – 14.00 uur | gratis excl entree | aanmelden via info@stedelijkmuseumschiedam.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *