Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

TAFELTENNIS SCYEDAM START

SCHIEDAM- Morgen start de landelijke tafeltenniscompetitie voor de senioren en voor de jeugdteams, meldt de tafeltennisvereniging Scyedam.

Na een voorjaarscompetitie in 2020 die na vier ronden werd afgebroken door de lockdown, gaat naar het zich nu laat inzien eindelijk weer worden gestart met de tafeltenniscompetitie.

Aanstaande zaterdag spelen de hoogst spelende herenteams en de jeugdteams van Scyedam een thuiswedstrijd.

De jeugdteams beginnen zaterdag om 11.00 uur met hun thuiswedstrijden. De volgende wedstrijden staan op het programma:

Scyedam jeugd 1 – Vriendenschaar 3 uit Gouda;
Scyedam jeugd 2 – Vriendenschaar 4 uit Gouda;
Scyedam jeugd 3 – Rijnsoever 7 uit Katwijk.

In het eerste jeugdteam debuteert Sophie van der Does. Dit team komt uit in de eerste klasse en bestaat in de najaarscompetitie naast Sophie uit Kay Sels, Daniel Snoek enMucahid Yardimsever. Het tweede jeugdteam is ingedeeld in de derde klasse en bestaat uit Seppe Dijkstra, Onder Kondu, Maayke Seijkens en Ilian Westerholt. In het derde team dat uitkomt in de pupillen duo competitie spelen komend seizoen Emir Ersoy, Nina de Jong en Steven de Jong.

De wedstrijden van de herenteams beginnen om 14.00 uur. De wedstrijd van het eerste herenteam wordt echter op hun eigen verzoek ditmaal gespeeld om 18.00 uur.

De volgende wedstrijden staan op het programma:

Scyedam 1 – Scylla 1 uit Leiden;
Scyedam 2 – Kampenion 2 uit Kampen.

Het eerste herenteam van Scyedam bestaat uit Thomas Baart, Jeroen Bastiaansen, Martijn van der Heide en Nermin Smajic. De eerste divisie waarin dit team uitkomt bestaat dit najaar uit acht teams die elkaar eenmaal ontmoeten. Aansluitend volgt een promotie- en degradatiegroep waarin de returns worden gespeeld. De kampioen promoveert naar de eredivisie, de nummer twee speelt daarvoor een beslissingswedstrijd en de nummers 7 en 8 degraderen naar de tweede divisie. De wedstrijden in de eredivisie en eerste divisie bestaan uit 7 sets: 6 enkelspelen en een dubbelspel.

De spelers van tegenstander Scylla zijn Gerard Bakker, Thomas Benit, Joey Boekkooi, Thijs Langeveld, Esmee van Marwijk, Mads Oomen en Joost van Santen. Het tweede herenteam komt door een keuzepromotie uit in de derde divisie. De spelers van het team zijn Paul de Graaf, Erik Kloppers, Kees de Koning, Stephan Pieters en Bart Platzbeecker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *