Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘TABOE AARDGAS NIET SLECHT VOOR WERKGELEGENHEID SCHIEDAM’

SCHIEDAM- Meer mogelijkheden om een omgevingsvergunning te toetsen op het gebruik van aardgas jaagt geen werkgelegenheid weg uit Schiedam. Dat denkt althans het gemeentebestuur van Schiedam, naar aanleiding van hun brief aan de Minister van Economische zaken en Klimaat. In de brief wordt om meer mogelijkheden gevraagd om een omgevingsvergunning te toetsen op aardgasverbruik van de aanvrager. De OuderenPartij Schiedam (OPS) heeft ernstige bedenkingen bij de brief aan de minister.

Collegepartij GroenLinks (GL) heeft zich meermaals uitgesproken tegen de milieuvergunning van staalharderij Dominial in Schiedam. De partij is niet te spreken over de verstrekte vergunning waarmee het bedrijf mag werken met nieuwe gasgestookte ovens. GL hamert erop dat in het bestuurs- en beleidsakkoord staat dat bestaande woningen en bedrijven binnen afzienbare tijd afscheid moeten nemen van het gebruik van aardgas (kosten minimaal 76 miljoen euro).

De OPS vindt dat het de voorkeur geniet om bij de gemeenteraad na te vragen of deze het beleid wel ondersteunt om ‘werkgelegenheid uit Schiedam en uiteindelijk ook uit Nederland weg te jagen’.
Daarnaast stelt OPS vast dat er nog altijd geen raadsbesluit ligt om de Schiedamse wijk Groenoord van het gas te halen, zoals wel in de brief aan de minister zou worden gesuggereerd.

De gemeente Schiedam heeft de wens om woningen aan te sluiten op het warmtenet van Eneco. Een onderzoek naar aansluiting wordt op dit moment uitgewerkt.

GEEF UW MENING!!

Laat weten wat u vind. Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *