Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

TAALVRIJWILLIGER LEESCLUB SCHIEDAM

SCHIEDAM- Wie beter Nederlands wil leren lezen kan bij de Bibliotheek Schiedam meedoen met een Leesclub Makkelijk lezen. Voor het begeleiden van de Leesclub in oprichting op vrijdagmorgen in de Bibliotheek in de Nieuwe Harg is de Bibliotheek Schiedam op zoek naar een taalvrijwilliger.

bibliotheek schiedamIn deze leesclub worden boeken in eenvoudig Nederlands voor volwassenen gelezen. De leesclub is bedoeld voor volwassenen die goed Nederlands spreken maar moeite hebben met lezen. Meedoen aan de leesclub is gratis.

De vrijwilliger dient het leuk vinden om met taal bezig te zijn, werkt graag met mensen, beschikt over inlevingsvermogen, enthousiasme, creativiteit, doorzettingsvermogen, en veel geduld en is voor langere tijd beschikbaar.

De vrijwilliger heeft de training voor Taalvrijwilliger gevolgd of is bereid dit te doen. De training bestaat uit vier bijeenkomsten en wordt verzorgd door de Stichting Lezen en Schrijven.

De Bibliotheek Schiedam vraagt van alle vrijwilligers een Verklaring Omtrent Gedrag. De kosten voor de aanvraag worden door de bibliotheek vergoed. Bij structurele inzet ontvangen vrijwilligers een tegoedbon voor een basislidmaatschap van de Bibliotheek Schiedam. Daarnaast worden werkelijk gemaakte reiskosten vergoed.

Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Anja Hoogland, telefoonnummer 010 714 63 00 of per e-mail: ahoogland@debibliotheekschiedam.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *