WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

TAAKSTRAF VOOR VEROORZAKER (30) ZWAAR ONGELUK OP A4 SCHIEDAM

SCHIEDAM- De 30-jarige Nicky G. uit Uithoorn is veroordeeld tot een taakstraf van 80 uren en een voorwaardelijke rijontzegging van 6 maanden met een proeftijd van 2 jaren, voor het veroorzaken van het ongeluk bij de Beneluxtunnel in Schiedam op 21 juli 2020. G. raakte daarbij zwaargewond, toen zijn auto bekneld kwam te zitten tussen een vrachtauto en de vangrail, maar bracht ook medeweggebruikers in gevaar.

G. heeft geprobeerd onder een veroordeling uit te komen door te verklaren dat hij een blackout had, maar volgens de rechter is niets gebleken van medische omstandigheden, waardoor G. in de aanloop tot het ongeluk een black-out kan hebben gehad. G. heeft ter zitting verklaard niet meer te weten of hij eerder die dag mogelijk alcohol heeft gebruikt. Zijn eerdere verklaring bij de politie dat hij voorafgaand aan de autorit mogelijk door anderen is gedrogeerd, vindt geen enkele steun in het dossier. Niet valt uit te sluiten, zoals G. ook zelf ter zitting heeft verklaard, dat het door hem aangevoerde geheugenverlies vooral moet worden opgevat als een gevolg van het ongeluk.

G. heeft, als bestuurder van een personenauto, op de A4, op rijstrook 4 met een (veel) te hoge snelheid gereden en een andere weggebruiker rechts ingehaald. Vervolgens is G., met zijn auto, van rijstrook 4 haaks over het puntstuk naar de links gelegen rijstrook 1 gemanoeuvreerd en al slingerend over die A4 van links naar rechts gestuurd om vervolgens in aanraking te komen met de linker geleiderail. Daarbij is G. met zijn auto van de linker naar de rechter gelegen geleiderail gekaatst, terwijl daar overig verkeer aanwezig was. Door de verkeersgedragingen van G. had dat overige verkeer levensgevaar of gevaar voor zwaar lichamelijk letsel te duchten.

De hulpdiensten werden groots ingezet, inclusief het traumateam. G. raakte bij het ongeluk zwaargewond en werd door de brandweer bevrijd en per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De linker tunnelbuis was dicht. In de rechter tunnelbuis was een rijstrook minder beschikbaar.

2 reacties op “TAAKSTRAF VOOR VEROORZAKER (30) ZWAAR ONGELUK OP A4 SCHIEDAM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *