RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

TAAKSTRAF VOOR VERKEERSHUFTER (22) MAASSLUIS

MAASSLUIS- Verkeershufter Kevin S. (22) uit Hoek van Holland is veroordeeld tot een taakstraf van 200 uur voor het in het gezicht steken van een mede verkeersdeelnemer te Maassluis. Ook is hem officieel 124 dagen cel opgelegd, maar van deze gevangenisstraf zijn 30 dagen voorwaardelijk, met aftrek van het voorarrest, waardoor S. de cel niet meer in hoeft. Wel moet hij het slachtoffer een schadevergoeding betalen van 5.102,54 euro, vermeerderd met de wettelijke rente.

Vaststaat dat S. op woensdagmiddag 26 mei 2021 de toen 54-jarige R. S. opzettelijk zwaar lichamelijk letsel (een diepe snee van 4 centimeter tot op het bot in het hoofd en gezicht) heeft toegebracht. Het slachtoffer zag hoe S. in Maassluis op hoge snelheid reed en asociaal gedrag vertoonde door een andere auto af te snijden en over de weg te slingeren. Daarna leek S. het slachtoffer met zijn rijgedrag te willen provoceren, maar het slachtoffer wilde hier niet op ingaan. Vervolgens heeft S. met zijn auto het door het slachtoffer bestuurde busje klemgereden ter hoogte van de kruising van de Coldenhovelaan. Daarna is hij uitgestapt en heeft hij de autodeur van het busje van het slachtoffer geopend, waarna S. het slachtoffer in zijn gezicht, vlak naast zijn linkeroog, met een mes heeft gestoken.

De rechter ziet in de persoonlijke omstandigheden van S. aanleiding om af te zien van een langere onvoorwaardelijke gevangenisstraf dan de tijd die S. al in voorarrest heeft doorgebracht. De rechtbank weegt daarbij mee de jonge leeftijd van S., het feit dat hij een eigen woning en een vaste baan heeft en dat hij sinds de pleegdatum niet meer in aanraking met politie en justitie is geweest.

De rechtbank heeft verder gelet op het rapport van 9 november 2021 dat Reclassering Nederland over S. heeft opgemaakt. Het rapport houdt onder meer in dat de S. een redelijk stabiel leven lijkt te leiden. Op praktisch gebied is hij nog niet voldoende zelfredzaam en wordt hij ondersteund door zijn ouders. Het risico op herhaling wordt ingeschat als gemiddeld. Volgens de reclassering zijn er onvoldoende indicaties bevonden voor de toepassing van het adolescentenstrafrecht. Geadviseerd is om als bijzondere voorwaarden een meldplicht en een ambulante behandeling aan de verdachte op te leggen. De rechter heeft dit advies terzijde gelegd.

Wilt u ook een eerlijk stemadvies? Doe dan De Echte Stemwijzer! De stellingen zijn gekoppeld aan het stemgedrag van de partijen op ingediende moties in de Tweede Kamer. Aan het einde krijgt u een resultaat op basis van het gedrag van de partijen in de Tweede Kamer en niet op basis van wat er in het partijprogramma beloofd wordt.

De echte stemwijzer vindt u HIER.

2 reacties op “TAAKSTRAF VOOR VERKEERSHUFTER (22) MAASSLUIS

  1. Men laat dus weer gewoon een tijdbommetje op de bevolking los. Ik hoop dat zijn volgende slachtoffer zijn jurist is of de rechter die het niet nodig vond om deze gevaarlijke gek op te sluiten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.