Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘SYRIËRS MAASSLUIS FRAUDEREN MET TAAL- EN INBURGERINGSLESSEN’

MAASSLUIS- Twee mannen van 28 en 35 jaar uit Maassluis moeten voor de rechter verschijnen op verdenking van grootschalige fraude met taal- en inburgeringscursussen. De Syrische mannen (Fadi K. en Ahmad A.) zouden van april 2018 tot en met februari 2021 in Rotterdam en Maassluis, door middel van listige kunstgrepen, van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO), onterecht geld hebben ontvangen.

Zo werden, volgens justitie, facturen ingediend bij DUO voor lessen Oriëntatie op de Nederlandse Arbeidsmarkt (ONA), terwijl deze lessen niet of niet volledig door de cursisten zijn gevolgd. Ook zou zijn gerommeld met portfolio’s en lesroosters voor taalonderwijs.

Wat justitie betreft staat vast dat de twee mannen hun cursisten hebben geïnstrueerd bij het afleggen van valse verklaringen bij rechters en ambtenaren. Duidelijk zou daarbij zijn geworden dat de Syriërs hun leerlingen lieten verklaren dat zij zelf alle opdrachten hadden ingevuld, terwijl dit in werkelijkheid het werk van de fraudeurs was. Om de leugens van de cursisten geloofwaardig te maken werden uiterlijke omschrijvingen van hun zogenaamde docenten doorgebriefd. Uit de rechtbankstukken: ‘De docent is kaal en draagt een bril. Hij legde de kaarten in het Nederlands uit. En er is docent Rami die ook video’s op de site heeft staan.’

Ook werd cursisten opgedragen om te beweren dat ze 4 keer per week lessen hebben gevolgd. Uit de rechtbankstukken: ‘Ja, het was een groot gebouw. En jullie hebben de lift gebruikt om op de school, de gewenste verdieping, te komen. En wat is het exacte adres. Je herinnert je niet. Maar ze gaan jouw vragen: wat is de vorm van het gebouw? Je gaat zeggen aan de andere kant van de rivier, zoals je me hebt uitgelegd. Waar precies? Zeg tegen ze dat je het je niet precies herinnert omdat mijn man me daarheen heeft gereden. Wat is de vorm van het gebouw? Een groot gebouw. Hoe groot? Vertel ze, heel lang met meer dan 20 verdiepingen.’

6 reacties op “‘SYRIËRS MAASSLUIS FRAUDEREN MET TAAL- EN INBURGERINGSLESSEN’

  1. Er werden dus zogenaamde ‘keukentafelgesprekken’ met de would-be cursisten gevoerd, vergelijkbaar met wat gebeurt met de WMO, Jeugdwet en Participatiewet met als enig verschil dat de tot keukentafelgesprek uitgenodigden wel wisten met wie of wat en dus met welk oogmerk dat keukentafelgesprek plaats zou vinden daar waar de burger dat bij bijvoorbeeld Stroomopwaarts MVS vooral niet mag weten en zelfs met weloverwogen valselijk opgemaakte en ondertekende brieven ‘wordt bewogen tot’ dan wel ‘heel gewoon’ wordt bedreigd en telefonisch gestalkt (aldus een brief ondertekend door Desiree Curfs, opgemaakt door ‘klachtbehandelaar mw. Bruijs-Bos…).

 1. Na de ESF-‘affaire’ waarbij het zo was ingericht dat het mogelijk was dat de vaste autochtone graaiers en oplichters van meestal VVD-huize zonder bonnetjes te overleggen subsidiegelden onder de eigen armen konden verdelen en de belastingbetaler weer eens opdraaide voor de schade aan door de Staat terug te betalen geld, is exact dezelfde fraude met ESF-2 zo opgezet dat nu dan wel bonnetjes overlegd zouden worden voor allerlei onzinnige projecten waar uiteraard nog steeds het meeste geld aan de strijkstok zou blijven hangen.

  Omdat het uiteraard niet de bedoeling was dat ook lieden van niet autochtone VVD-huize en de vaste slippendragers van bijv. PvdA, Groen Links en D66 subsidiegelden onder de allochtone armen zou verdelen en zogezegd daadwerkelijk zouden ‘participeren’ in het land waar de Grote Oplichter regeert, is toen door Marc Rutte daarom de etnische norm in het systeem van halen en roven geintroduceerd.

  Ooit een politicus gezien die echt uit het bedrijfsleven komt inplaats van bij zwaar van subsidie voorziene bedrijven waar ze na de politiek niet elden weer opduiken en anders wel weer als voorzitter in de een of andere obscure commissie waar ons corporatistisch/fascho-landje helaas zo rijk aan is en waar ook de eerste leidinggevende aan de criminele organisatie ‘Participatiebedrijg Stroomopwaarts MVS, Desriree Curfs, zo toevallig was weggehaald.

  Niet belastingbetalende bedrijven als Shell en Unilever waar bijvoorbeeld Marc Rutte en Wouter Bos ‘werkten’, draaien in feite ook op ‘subsidie’ nu die subsidie hoe dan ook door wel zwaar belaste loonslaaf en het MKB opgehoest moet worden

  En nu na Shell en Unilever in het torentje bij Rutte bij de vorige formatie onder het motto ‘voor wat hoort wat’ miljoenenbedragen aan het CDA, en strategisch wel zo gepland dat de op de valreep gestorte bedragen volgend jaar pas aan de orde komen wanneer de rust weer zou zijn weergekeerd.

  Enige jaren geleden heb ik van twee hoofdgemeenten waaronder Rotterdam waar de MVS-regio onder valt wat ESF-subsidies integraal zowel de toekenningsbesluiten als de aanvragen op grond van de WOB opgevraagd, waarna ik eerst lange tijd niets hoorde en na rappel en dreigen met dwangsommen het ESF-loket in Den Haag pas in beweging kwam.
  Volgens de woordvoeder van het ESF-loket duurde het zo lang omdat volgens hem eerst alle belaghebbenden om toestemming verzocht zou moeten worden.

  Uiteindelijk kwam het pak papier en de begunstigden van ESF-subsidie waren zonder uitzondering openbaar zoals dat natuurlijk ook hoort, echter waren van alle (professionele) aanvragers de namen zwartgelakt, kennelijk bevreesd als men was dat met die namen het netwerk aan het licht zou komen daar waar dat kennelijk het daglicht niet kon verdragen.

  Oplichten is de norm in Nederland maar dat is natuurlijk wel voorbehouden aan de groep die dat al eeuwen doet…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *